Теми статей
Обрати теми

Неоплачувана непрацездатність у розрахунку відпускної і лікарняної середньої

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Перші 5 днів непрацездатності оплачують за основним місцем роботи ТА за сумісництвом. Допомогу по тимчасовій непрацездатності та допомогу по вагітності та пологах надають за основним місцем роботи АБО за сумісництвом. Пріоритетним є основне місцем роботи працівника. Тому за сумісництвом, як правило, маємо неоплачувану непрацездатність. Розглянемо, які наслідки вона несе при обчисленні відпускної і лікарняної середньої.

Неоплачувані дні непрацездатності та відпускна середня

При обчисленні відпускних керуємося Порядком № 100*. Так, суму відпускних розраховуємо шляхом множення кількості календарних днів відпустки на середньоденну зарплату.

* Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 № 100.

У свою чергу середньоденна зарплата обчислюється діленням виплат розрахункового періоду на кількість календарних днів розрахункового періоду без урахування святкових, неробочих днів. Також із розрахункового періоду виключається час, протягом якого працівник згідно із законодавством не працював і за ним не зберігався заробіток або зберігався частково (абз. 7 п. 2 Порядку № 100).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі