№12/1

Оплата труда, июнь, 2021/№ 12/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Відпустка за декілька років: надавати чи ні? Чи є у вас працівники, які роками не ходять у відпустку? Що з ними робити? Адже через таких трудяг роботодавці ризикують потрапити на штрафи за порушення вимог трудового законодавства. Про це читайте нижче.
  • Відпускний стаж: як розрахувати Уявіть, що працівник, прийнятий на роботу в січні минулого року, хоче взяти щорічну основну відпустку повної тривалості з 1 червня 2021 року. Але ось запитання: чи заробив працівник відпускний стаж, щоб скористатися правом на таку відпустку? Адже за останній рік траплялися і простій, і відпустка за свій рахунок, і робота в режимі неповного робочого часу. Що ж, давайте розбиратися.
  • Щорічна відпустка: черговість надання При виборі дати надання щорічної відпустки завжди потрібно враховувати інтереси двох сторін: як працівника, так і роботодавця. Тобто використовувати відпустку, коли надумається, працівник не має права. Ось тільки, щоб погодити, коли і кому йти у відпустку, спочатку доведеться скласти графік. Як це зробити — розповімо в цій статті.
  • Щорічна відпустка: ділимо на частини Щорічну відпустку можна не лише продовжити або перенести, а ще й поділити. Звичайно ж, з дотриманням певних правил. Про них і поговоримо в цій статті.
  • Продовжуємо трудові договори з педагогами-пенсіонерами Як продовжити роботу на посаді вчителя у 2021 році педагогу, який отримує пенсію за віком?
  • Нове у військовому обліку та гарантіях для резервістів У веденні військового обліку відбулися важливі і масштабні зміни. 23 квітня 2021 року набрав чинності Закон України від 30.03.2021 р. № 1357-IX, що вносить правки до більш ніж 40 законодавчих актів України. Систему військового обліку приводять у відповідність зі стандартами НАТО. Крім того, зміни покликані покращити соціальний та правовий захист резервістів. Розповімо про найважливіші зміни, про які треба знати роботодавцю.
  • Як організувати свій час, щоб не перепрацьовувати «Щоб завтра все встигнути, мені потрібно встати раніше. Наприклад, в 1971-му». Знайомо? Як часто ми намагаємося вмістити у свій день максимальну кількість корисних справ. Сучасний світ вимагає від людини бути продуктивною на роботі, мати щасливу сім’ю, матеріальний достаток, спортивне тіло, подорожувати не менше ніж 1 — 2 рази на рік… Цей список можна доповнювати ще довго. А тепер на мить зупиніться і прислухайтеся до себе: це те, чого дійсно хочете саме Ви? Чи це те, що є у когось іншого, або просто вам сказали, що так повинно бути?
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у липні 2021 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше