№23

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2018/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження форми висновку про результати моніторингу закупівлі та порядку його заповнення Наказ від 23.04.2018 р. № 86 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.06.2018 р. за № 654/32106
  • Шукаємо власника дороги: а чи є документи Приводом для написання статті стало таке запитання читача: «Просимо допомогти в ситуації, що склалась навколо взяття на баланс доріг комунального значення (ґрунтові, асфальтовані), які знаходяться в межах села. У населеному пункті, який знаходиться на території сільської ради, основну господарську діяльність здійснюють приватне підприємство «В» та ПСП, якими керує одна й та ж особа, і вона стверджує, що ці дороги перебувають на балансах її підприємств. Але підтвердних документів цього факту така особа сільській раді не надає. Сільською радою було зроблено запит до Служби автомобільних доріг, Облавтодору, районної державної адміністрації, які надали відповіді. З них випливає, що дороги, які знаходяться на території сільської ради, у них на балансі не перебувають. Іншої інформації сільська рада не має. Після цього сільською радою було прийнято рішення про визнання доріг у населеному пункту безхазяйними відповідно до ст. 335 ЦКУ, але державна реєстраційна служба відмовила в реєстрації цих доріг через відсутність адреси та кадастрових номерів земельних ділянок, на яких розташовані дороги. Тому рішення сільської ради «Про визнання безхазяйним нерухомого майна (дороги) в населених пунктах сільської ради» виконати неможливо. З цієї причини позачерговою сесією сільської ради це рішення було відмінено. Постійною комісією сільської ради запропоновано таке: відповідно до п. 30 ч. 1 ст. 26, пп. 1, 2 та 5 ст. 60 Закону № 280, пп. 2 та 3 ст. 122 Земельного кодексу України, розд. 3 ст.16 та 18 Закону № 2862 взяти нерухоме майно (дороги в населених пунктах) на баланс сільської ради як об’єкти комунальної власності. Чи правильно це? Як правильно згідно із нормами чинного законодавст ва вирішити це питання та взяти на баланс такі дороги?». Запитання, що надійшло до редакції, є складним, але спробуємо розставити всі крапки над «і» та надати на нього відповідь.
  • Дороги, дороги: як ремонтувати? Приводом для написання статті стало таке запитання читача: «Через наше село проходить автомобільна дорога місцевого значення, балансоутримувачем якої є Служба автомобільних доріг. Чи може сільська рада виступити замовником проведення поточного ремонту цієї дороги без співфінансування із Службою автомобільних доріг? Якщо така можливість є, роз’ясніть послідовність дій». На поставлене запитання і будемо шукати відповідь.
  • За яким КЕКВ оплатити за навчання з охорони праці За яким КЕКВ слід здійснювати оплату за навчання з охорони праці працівників, яким після проходження курсів буде видане посвідчення встановленого зразка про проходження цих курсів: 2240 чи 2282?
  • Оренда приміщення: основні правила Орендодавцем приміщення є місцева рада, орендатором — бюджетна установа. Як оформити орендні відносини та обчислити орендну плату? Як обліковувати об’єкт оренди? Хто має нараховувати амортизацію у цьому випадку?
  • Неповний робочий час: чи скорочувати тривалість роботи напередодні святкового дня У бюджетній установі є працівники, які працюють на умовах неповного робочого дня — з понеділка по п’ятницю по 4 години щодня. Згідно зі ст. 53 КЗпП тривалість роботи працівників напередодні святкових і неробочих днів скорочується на 1 годину. 27 червня 2018 року — передсвятковий день (передує святковому дню — Дню Конституції України (28.06.2018 р.)), тому тривалість робочого дня для переважної більшості працівників у цей день складає 7 годин. Чи застосовується норма про скорочення на 1 годину тривалості передсвяткового дня (27.06.2018 р.) до працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу?
  • На відпустку припало перенесення робочого дня: коли до роботи Працівнику установи надано щорічну основну відпустку тривалістю 14 календарних днів з 14.06.2018 р. по 27.06.2018 р. (включно). У нашій установі робочий день з 29.06.2018 р. (п’ятниця) перенесено на 23.06.2018 р. (субота) для оптимального використання робочого часу у зв’язку зі святкуванням Дня Конституції України (28.06.2018 р., четвер). Коли повинен вказаний працівник вийти на роботу? Чи зобов’язаний він відпрацювати в п’ятницю 29.06.2018 р.?
  • Голова та заступник тендерного комітету у відпустці: хто може виконувати їх обов’язки В установі створено тендерний комітет, який складається з 6 чоловік. Голова комітету зараз перебуває у відпустці, а його заступник найближчими днями також йде у відпустку. В той час, коли вони обидва будуть перебувати у відпустці, буде оголошено відкриті торги. Хто повинен підписати тендерну документацію? Чи можна голову тендерного комітету відкликати з відпустки для участі в засіданні тендерного комітету?
  • Переведення з держслужби до ОМС: як присвоїти ранг Який ранг присвоїти особі, що переводиться з посади державної служби категорії «В», де їй було присвоєно 9 ранг держслужбовця, до органу місцевого самоврядування на посаду 7 категорії, в межах якої передбачені 13 — 15 ранги, за умов, що класифікації категорій та рангів посад на держслужбі і на службі в органах місцевого самоврядування не збігаються?
  • Торішні відпускні: помилилися тоді — виправляємо зараз У липні 2017 року працівникові неправильно розрахували середню зарплату для відпускних — врахували премію до 8 Березня. Відповідно працівник отримав завищену суму відпускних. Помилка виявлена в травні 2018 року. З кого стягнути надмірно виплачені відпускні: з працівника або з бухгалтера, винного в неправильному розрахунку? Як виправити помилку в зарплатній звітності? Яку суму враховувати для розрахунку відпускних у 2018 році: з урахуванням надмірно нарахованих відпускних або без них?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі