№41

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2019/№ 41 Інші номери журналу ›
  • «Святкове» перенесення у 2020 році: Кабмін рекомендує З метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів (ст. 73 КЗпП), а також раціонального використання робочого часу КМУ не пізніше ніж за 3 місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій перенести вихідні та робочі дні в порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким установлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (ч. 4 ст. 67 КЗпП).
  • Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби Постанова від 25.09.2019 р. № 844
  • Конкурс на посаду держслуби: чергові зміни Нещодавно чималу увагу привернув до себе Закон про перезавантаження влади*. Він дав поштовх для оновлення цілої низки нормативно-правових актів. Серед них і Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Нововведення до нього затверджені постановою № 844 та діють з 26.09.2019 р. Пару слів про них ми сказали у «Бюджетній бухгалтерії», 2019, № 37, с. 3. Але, оскільки зміни досить вагомі, вважаємо, що слід розібрати їх ретельніше. Тож давайте аналізувати.
  • Екологічний податок: запитання-відповіді З початком опалювального сезону бюджетні установи, які мають на балансі системи опалення, здійснюють викиди забруднюючих речовин або суміш таких речовин в атмосферне повітря. А це означає, що за певних умов виникає об’єкт та база оподаткування екологічним податком за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин. У такому разі установа є платником екологічного податку, а тому необхідно складати податкову декларацію з екологічного податку. Як завжди, виникають запитання щодо правильності заповнення такої декларації, розрахунку та сплати такого податку. До того ж цікаво знати, а яку думку мають спеціалісти ДФС з цих питань. Для того щоб ви могли ознайомитись із їхньою позицією «тут і відразу», не переглядаючи безліч інтернет-ресурсів, ми підготували цей матеріал. Отже, знайомтеся із запитаннями та відповідями на них спеціалістів ДФС, нашими порадами та керуйтеся ними у своїй роботі.
  • Індексуємо зарплату в листопаді 2019 року На листопадову індексацію впливає індекс інфляції за вересень 2019 року. Він становить 100,7 %. Яка ситуація складається з індексацією зарплати у листопаді 2019 року для працівників бюджетної сфери? Розповімо у статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у жовтні 2019 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі