№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2023/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Придбання ноутбука: чи діють граничні норми витрат? Ми — школа мистецтв, фінансуємося з місцевого бюджету. Маємо намір придбати ноутбук для бухгалтерії. Постановою № 332* встановлено граничну норму витрат на придбання такої техніки — 27000 грн. Але для придбання ноутбука з необхідними нам параметрами потрібна більша сума. Як вчинити в цій ситуації?
  • Методрекомендації норм витрат палива: перше знайомство Нещодавно Мінінфраструктури визнало Норми № 43* такими, що втратили чинність. Та як і обіцяв ДП «ДержавтотрансНДІпроект», розробив та розмістив на своєму сайті Методрекомендації**. Що цікавого у цьому документі та які новації запроваджено для бюджетних установ щодо списання палива? Далі розповімо.
  • Облік благодійної допомоги: маємо новини Мова піде про постанову № 953*, якою: скасовано постанову № 202**, що визначала особливості обліку благодійної допомоги в період дії воєнного стану; затверджено новий Порядок № 953***, що визначає умови пропуску та обліку гуманітарної допомоги.
  • Залишки коштів місцевих бюджетів: куди можна спрямувати? Нещодавно Законом № 3428* було внесено зміни до БКУ**. Серед цих змін у фокусі нашої уваги оновлений порядок спрямування залишків коштів місцевих бюджетів. Усі подробиці — далі.
  • Продовження + збільшення суми прямого договору: чи можливо? У 2023 році установа уклала прямий договір з монополістом про надання послуг з теплопостачання. Чи можемо ми у грудні цього року продовжити строк дії такого договору на 2024 рік, а вже потім у 2024 році укласти додаткову угоду щодо збільшення суми договору на 20 % від суми попереднього року?
  • Передали списані ОЗ на утилізацію: чи оприбутковувати металобрухт? Бюджетна установа провела списання непридатних основних засобів (далі — ОЗ) та уклала договір на їх утилізацію. Під час розбирання непридатних обладнання та техніки сторонньою організацією було вилучено брухт кольорових металів. Кошти за цей брухт надійшли на спецрахунок установи. Чи обов’язково у такому разі показувати в бухобліку оприбуткування металобрухту, вилученого сторонньою організацією, якщо фактично на склад установи ці матеріали не надходили? Чи потрібно складати окремий первинний документ для підтвердження факту реалізації металобрухту, чи достатньо лише паспорта вмісту металів у розібраному обладнанні (акта вилучення металів)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі