№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2023/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Страхування орендованого майна: чи обов’язково? Державна організація орендує державне нерухоме майно. Договір оренди було укладено до війни та автоматично продовжено відповідно до норм постанови № 634*. Чи повинен у такому разі орендар страхувати орендоване майно під час дії воєнного стану?
  • Доступ до електронного кабінету передплатника: чи повідомляти Мінцифри? Бюджетна установа уклала договір про надання послуг з доступу до електронного кабінету передплатника. Установа подала цей договір до Казначейства для реєстрації зобов’язань та здійснення оплати. Але фахівці Казначейства відмовилися реєструвати договір та вимагають подати повідомлення про інформатизацію. Чи правомірні їх дії? Чим це передбачено?
  • Чи індексувати орендну плату? Договір оренди укладено у квітні 2022 року. На січень — квітень 2023 року маємо розпорядження про звільнення від орендної плати. Чи потрібно індексувати орендну плату?
  • Установлено твердопаливний котел: отримуємо дозвіл, сплачуємо екоподаток Бюджетна установа облаштувала модульну котельню з опаленням на твердому паливі (раніше був газовий котел). Чи потрібно отримувати дозвіл на нову котельню? Чи є установа платником екологічного податку? Якщо так, то коли починати сплачувати екоподаток та подавати декларацію з екоподатку?
  • Змінено джерела фінансування: що з договором закупівлі? За результатами відкритих торгів бюджетна установа уклала договір про закупівлю. Заплановано змінити джерело фінансування для оплати видатків за таким договором. Унаслідок цього буде змінено реквізити рахунку установи-замовника. Як правильно діяти замовнику?
  • Надання майна в оренду без аукціону: чи стягувати авансовий внесок? В оренду передається нерухоме комунальне майно без проведення аукціону. Чи можна у такому разі не передбачати та не стягувати авансовий внесок?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі