№51

Бухгалтер 911, грудень, 2015/№51 Інші номери журналу ›
  • Нові правила індексації: грудневі «подаруночки під ялинку» від Кабміну Прагнучи досконалості, КМУ вирішив у черговий раз перекроїти «індексаційні» правила, видавши на-гора постанову № 1013*. Вона набула чинності з 15.12.2015 р., але фокус у тому, що застосовувати її норми необхідно з 1 грудня 2015 року. Це прямо вказано в п. 6 цієї постанови. Що ж нам приготував КМУ: «гостинець» або щось інше на букву «г»? Знайомимося з документом разом.
  • ЄП-операція «А-В-С», або Компроміс н-нада? У попередньому номері ми вже говорили про те, як бачить спрощенку-2016 Мінфін. Уже на той час говорилося: 1) про компромісне рішення, у тому числі щодо єдиноподатників; 2) про відстрочення набуття чинності нормами ПКУ щодо адміністрування до 01.04.2016 р. Нарешті ми отримали «компромісний» законопроект № 3630 (зміни до ПКУ). Але що ми бачимо? Ні компромісу, ні відстрочення до 01.04.2016 р.
  • Інвентаризація резерву відпусток: вже час настає Про забезпечення на оплату відпусток ви могли прочитати у журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 23, с. 24. Однак рік добігає кінця, і час поговорити про інвентаризацію резерву відпусток. Коли її необхідно проводити? З якою періодичністю це потрібно робити та в якому порядку? Розбираємося разом!
  • Код УКТ ЗЕД у ПН: відповіді на популярні запитання Код УКТ ЗЕД уже більше чотирьох років є обов’язковим реквізитом ПН. Однак запитань, пов’язаних з його заповненням, досі не зменшується. Сьогодні — добірка відповідей на найпопулярніші з них.
  • Якщо у Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП закралася помилка Сьогодні Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (далі — Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП), заповнюють лише ті роботодавці, які нараховують і виплачують працівникам допомоги з ФСС*, і тільки в тому випадку, якщо таке нарахування відбулося у звітному періоді. Природно, якщо між такими подіями минає багато часу, бухгалтер може забути порядок заповнення цього Звіту. Результат — у Звіті зроблено помилку. Звичайно, можна лаяти себе за неуважність, шукати причини в обставинах і людях, але краще усе ж таки виправити помилку та забути про неї, як про страшний сон. Про те, як це зробити, ми з вами поговоримо далі.
  • Квитанцію № 2 отримано: чи можуть після цього визнати звіт з ЄСВ неприйнятим? Сьогодні ми з вами обговоримо консультацію податківців стосовно їх права не визнати звіт з ЄСВ після отримання платником «позитивної» квитанції № 2 (див. категорію 301.06 ЗІР). Галасу у стрічці новин на сайті «Бухгалтер 911» вона наробила чимало... і на те є причини.
  • А якщо Дідусь Мороз — мамин/татів роботодавець Підприємство планує закупити новорічні подарунки для дітей працівників. Вартість подарунка — 120,00 грн. з ПДВ. Подарунки роздаватимуть безкоштовно. До яких податкових наслідків це призведе? З чиїм реєстраційним номером (одного з батьків чи дитини) відображати отримання подарунка в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ і з якою ознакою доходу?
  • Ремонти та поліпшення малоцінки: обліковуємо правильно Малоцінні необоротні матеріальні активи (далі — МНМА) — активи досить-таки специфічні. Усе тому, що від інших ОЗ (маємо на увазі у бухобліку) їх відрізняє тільки низька вартість. Але це дає можливість амортизувати такі активи прискореними методами і, як наслідок, неможливість їх переоцінювати. А як же обліковувати ремонти та поліпшення МНМА? Давайте розбиратися разом.
  • Бухоблік ПДВ: Мінфін оновив свою Інструкцію Мінфін нарешті затвердив зміни до Інструкції з бухобліку ПДВ*. Необхідність у цих змінах виникла давно, адже вже майже півроку діють оновлені правила відображення ПК. Тому сьогодні пропонуємо вам огляд «новинок».
  • «Компромісний» проект ПКУ: зміни щодо ПДВ У попередньому номері ми обговорювали, які зміни щодо ПДВ передбачає урядовий варіант податкової реформи*. Тепер маємо на руках допрацьований, так званий «компромісний» варіант цього проекту, який унесений до Верховної Ради. Пропонуємо обговорити, які додаткові новини він передбачає.
  • Комісія банку допоможе зменшити дохід ФОП-ЗС Наш передплатник поставив запитання: «Чи включається до складу витрат ФОП-ЗС комісія банку (за договором РКО) за отримання готівки для повернення поворотної фіндопомоги? Фіндопомога була використана на закупівлю товару з метою перепродажу; вид діяльності ФОП — оптова торгівля». Допоможемо розібратися.
  • ФОП видав платіжну картку представнику: підводне каміння ФОП видав корпоративну картку довіреній особі (є довіреність на право представляти інтереси в банку та інших інстанціях). Однак він переймається, чи не визнають податківці представника найманим працівником. Розбираємося...
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі