№16

Бухгалтер 911, квітень, 2016/№16 Інші номери журналу ›
  • Індексація зарплати: пробіжка нетиповими ситуаціями Індексаційна нормативка залишила «поза кадром» врегулювання багатьох практичних ситуацій. Ми зібрали найзлободенніші запитання наших читачів, що надійшли на консультаційну лінію, і поставили їх профільному експерту Міністерства соціальної політики України.
  • «Ресурсна» звітність за I квартал: на що звернути увагу Менше місяця залишилося вам, шановані читачі, для того, щоб відзвітувати за «квартальними» податками та зборами. У сьогоднішній статті нагадаємо основні нюанси подання звітності з екоподатку, а також рентної плати за спецводокористування*.
  • Декларація з ПДВ: квартальники та Ко На порозі строки подання квартальної звітності з ПДВ. «Місячники» вже відчули «принади» переходу на нову форму декларації. Тепер черга квартальників. На що слід звернути увагу при заповненні нової декларації? Як заповнити новий додаток Д2? Про це далі в нашій статті.
  • Авансовий звіт: знову нова форма Так-так, і це не жарт! Форму авансового звіту знову викладено в новій редакції — наказом Мінфіну від 10.03.2016 р. № 350. А ось Порядок його заповнення залишився тим самим. Про це поговоримо.
  • Податкові накладні за «компенсуючими» ПЗ: коли зведені, коли окремі? Як заповнити податкову накладну (ПН) для нарахування «компенсуючих» податкових зобов’язань (ПЗ), ми обговорювали нещодавно*. Однак хочемо повернутися до цієї теми ще раз. Є привід — з’явився лист № 4465**. У ньому фіскали «озвучили», як вони бачать заповнення ПН на підставі п. 198.5 ПКУ.
  • Придбаваємо паливо на АЗС: як не помилитися з податками? Із запровадженням «роздрібного» акцизу на паливо у бухгалтера з’явилися додаткові турботи. Адже часто в чеку, який видає АЗС, не виділена сума акцизного податку (АП). А в отриманій ПН суми не відповідають касовому чеку. Як правильно показати ПК у цьому випадку? Про це в сьогоднішній статті.
  • «Паливно-акцизні» проблеми: чи є світло в кінці тунелю? Запровадження системи електронного адміністрування реалізації палива (далі — СЕАРП) вийшло просто жахливим за своїм виконанням, причому винні в цьому не самі платники. У цій статті приділимо увагу найпоширенішим проблемам і спробуємо дати хоч якісь поради щодо їх вирішення.
  • Декларація з податку на прибуток за І квартал: нюанси заповнення Деяким платникам податку на прибуток підприємств (ППП) не попощастило — їх «пересадили» на квартальний звітний период. Що врахувати при поданні деки за І квартал — зараз і розбиратимемося.
  • Фінзвітність за І квартал: знімаємо запитання Тиждень залишився для того, щоб подати фінансову звітність до органів Держстатистики. У зв’язку з цим пропонуємо розглянути деякі питання, пов’язані з таким поданням, зокрема, ті, які стосуються суб’єктів малого підприємництва (СМП) і мікропідприємництва.
  • Фізособа-підприємець і трудова книжка на «найманців»: як сьогодні Як тільки фізична особа — підприємець (ФОП) набуває статусу роботодавця, її життя ускладнюється. Працезарплатна тема — це окрема «вершина», наскоком яку підкорити важко. Але все не так страшно, коли поруч «Бухгалтер 911». Сьогодні освоїмо невеликий, але важливий «відрізок» шляху — нюанси ведення ФОП трудових книжок (ТК).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі