№50

Бухгалтер 911, грудень, 2017/№50 Інші номери журналу ›
  • Реєстрація податкових накладних — безстроково, податковий кредит — протягом 1095 днів: нове в ПКУ Законом № 2198* (набрав чинності з 03.12.2017 р.) були внесені зміни в ПКУ, що стосуються ПДВ. Електроенергетикою справа не обмежилася. «Зачепило» всіх без винятку платників ПДВ. Розбираємося.
  • Подарунки від роботодавця працівникам і їх діткам Увага, увага! Зимова подарунково-цукеркова пора вже не за горами! Шановні роботодавці, хочете порадувати подаруночками своїх працівників і їх діток? Тоді давайте разом поговоримо про те, як «провести» подарунки по підприємству з мінімальним податковим навантаженням.
  • Наближається річний перерахунок з ПДВ — 2017 (ст. 199 ПКУ) Незабаром кінець року. Тобто платникам ПДВ, які проводили у 2017 році розподіл ПДВ з п. 199.1 ПКУ, час замислитися над проведенням річного його «перерозподілу». Які правила його проведення? Як відобразити результати перерахунку в обліку? Читайте в цій статті.
  • Прожитковий мінімум виріс у грудні: на що це вплине? Грудневе підвищення прожитмінімуму не повинне пройти повз бухгалтерів, адже ця подія так чи інакше впливає на низку важливих показників. Давайте з’ясуємо, що ж таке підвищення за собою спричиняє.
  • Як перетворитися на «спрощенця» під бій курантів Останні декілька років кожен переддень Нового року для спрощенки був черговим випробуванням на міцність. На щастя, єдиний податок знову вистояв і цього року поганих новин немає. Правильніше, майже немає. А коли так, то welcome на спрощенку!
  • Різдво проти травневих: що з новими/старими святковими днями? Хтось ще не в курсі чергового «покращення», яке невтомні законодавці запропонували нам під кінець року? Ми маємо на увазі Закон № 2211*, яким 25 грудня додали до святкових днів, а 2 травня із цього числа виключили. Саме час із цим розібратися детальніше.
  • Зустрічаємо зміни в порядку обліку платників податків Факт, що відбувся, — 08.12.2017 р. набрали чинності зміни в Порядок обліку платників податків та зборів*. Що ж вони в собі приховують? Давайте прямо зараз із цим розберемося. А також нагадаємо деякі «незмінні постулати», що стосуються суб’єктів, що «переїжджають».
  • Індексація і «мінімалка»: «усередині» чи «зовні» Чи включати індексацію в зарплату для порівняння з «мінімалкою» для цілей «трудової» доплати? Відповідь відома. Але з’явилася інформація, що Мінсоцполітики відкликало свій лист. Усі напружилися. А що із цього виходить? За фактом — нічого. Розбираємося!
  • Розрахунок коригування на зміну номенклатури: рекомендації фіскалів Податківці підготували платникам ПДВ дуже неприємний сюрприз. Без жодних законодавчих підстав вони припинили приймати на реєстрацію так звані «нульові» розрахунки коригування (РК). Ідеться про РК, які складалися на зміну номенклатури або для виправлення «несумових» помилок у податковій накладній (ПН), коли в РК заповнювався один рядок «на мінус», а другий — «на плюс». Який же тепер варіант коригування пропонують фіскали?
  • ДФСУ проти видачі позик фізособами на єдиному податку… Поговоримо про поворотну фіндопомогу. Податківці, загалом, не мають нічого проти, якщо єдиноподатник отримує фіндопомогу. А ось якщо він її комусь видає на поворотній основі, вони чомусь повстають. Погрожують навіть позбавити спрощенки такого «помічника». Але чи є в них на це підстави?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі