№26

Бухгалтер 911, червень, 2017/№26 Інші номери журналу ›
  • Критерії ризиків для блокування податкової накладної: уже офіційно Мінфін нарешті визначився з критеріями, за якими відловлюватимуться «ризикові» податкові накладні. Причому наказ із цими критеріями вже навіть встигли опублікувати і він офіційно набув чинності. Який же остаточний вердикт Мінфіну?
  • Аліменти на дітей: облікове Про те, що є аліментами, а також про суми і способи їх сплати ми з вами говорили в минулому номері журналу «Бухгалтер 911». Зараз же пропонуємо перейти до більш бухгалтерських питань, пов’язаних з аліментами.
  • «Трудова» доплата до мінзарплати в листах і цифрах Вимога про нарахування працівникам зарплати не менше «мінімалки» вже не розбурхує уяву бухгалтерів. Усі вже «в темі». Але щоб «добити» залишки запитань, ми вирішили повернутися до цієї теми. З оглядкою на наявний масив роз’яснень.
  • «Залізне» право на податковий кредит з 1 липня 2017 року З 1 липня одночасно із запуском «повного» режиму блокування податкових накладних набуває чинності як би компенсатор — норма про «залізне» право на податковий кредит. Якщо податкова накладна пройшла реєстрацію, то вона беззастережно надає право на податковий кредит. Але «тривожать смутні сумніви». Прямо так усе чудово? Розбираємося.
  • Відновлення податкового кредиту після перевірки Ситуація. Під час перевірки податківці зняли податковий кредит за податковою накладною, у якій була допущена помилка в обов’язковому реквізиті. Якщо постачальник виправить таку податкову накладну, чи можна буде відновити суму податкового кредиту?
  • Неприбутковий звіт оновлюється раз на рік! Саме з такою періодичністю останні 2 роки оновлюється звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі — неприбутковий звіт). Але якщо минулого року ми говорили про прийняття принципово нового документа* (до того був податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій), то тепер ідеться про виклад його в новій редакції. Розбираємося в поправках!
  • Що дасть скасування держрегулювання цін на продовольчі товари? У жовтні 2016 року Уряд запустив пілотний проект зі скасування держрегулювання цін на продукти харчування*. Постежили і, потрібно розуміти, з’ясували, що без втручання держави ринок працює нормально. Тому вирішили пілотне/тимчасове закріпити «на віки». Тепер деталі.
  • Внесок у статутний капітал грошима vs ф. № 1ДФ Чи відображаються в Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ внески фізичних осіб — засновників у статутний капітал підприємства?
  • Фізособи і земельний податок: дедалі ближче Коло платників цього податку не обмежується юрособами. Оскільки наближається час сплати для фізосіб, доречно поговорити про правила стягнення земподатку з них. Адже зрештою це може стосуватися кожного.
  • Продаж основних засобів на єдиному податку: особливі ситуації у юросіб З обкладенням доходів від продажу основних засобів підприємствами — платниками єдиного податку ви вже знайомі*. Сьогодні ж пропонуємо вам розглянути низку особливих ситуацій, які можуть виникнути при таких операціях.
  • Підприємець-єдиноподатник «змінює професію» (про зміну виду діяльності) Кому, як не підприємцеві, потрібно «тримати ніс за вітром». У цьому аспекті іноді доводиться міняти вид діяльності. Як це все «провернути» підприємцеві-єдиноподатнику в «податковому» аспекті? Такого роду запитання лунають постійно. Пропонуємо їх сьогодні «знешкодити».
  • Які податки підприємець може «овитратити»? Із цього року підприємцям на загальній системі дозволили «кидати» на витрати обов’язкові платежі. Але, як завжди, є винятки. І як наслідок — запитання: «А можна…?» Цими «а можна» займемося саме зараз!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі