№42

Бухгалтер 911, жовтень, 2017/№42 Інші номери журналу ›
  • Слідами пенсійної реформи: ЄСВ у підприємців і не лише Президент уже підписав Закон про пенсійну реформу. Є багато змін, що стосуються фізосіб-підприємців. Є зміни для роботодавців. Сьогодні про них і розповімо.
  • Приймаємо на роботу інваліда Інвалідність — соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство. І кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів і можливостей формує соціальну й економічну політику у сфері захисту інвалідів. Працевлаштування інвалідів, виконання нормативу робочих місць для цієї категорії працівників — актуальна тема наразі для всіх без винятку роботодавців. Про це сьогодні й поговоримо.
  • Податкова накладна на часткову передоплату / постачання товару партіями: ТОП-запитання У наших читачів виникає багато запитань, що стосуються складання податкової накладної при часткових передоплатах і відвантаженнях. Адже ситуацій може бути безліч: «у процесі» змінилася ціна, помінялася номенклатура тощо. У сьогоднішній статті розберемо найпопулярніші запитання-ситуації, пов’язані з «частковими» постачаннями.
  • Зменшуємо статутний капітал з примусу Добровільно статутний капітал ми вже зменшували*. Тепер зробимо це з причини законодавчих вимог до його розміру. Крім того, розглянемо і бухоблік таких операцій.
  • Блокування податкових накладних: нова «розблокувальна» Таблиця і ліберальні норми для аграріїв Наказом від 18.09.2017 р. № 776* Мінфін затвердив зміни в «блокувальні» Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування у Єдиному реєстрі**. Що змінилося? Давайте обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Як «по-новому» визначається ∑Перевищ У минулому номері ми обговорювали проблему виниклого показника override (∑Перевищ) у платників податків*. Тепер стало відомо, як все-таки по-новому має бути налагоджений розрахунок показника ∑Перевищ. Так, у листі ДФСУ від 19.09.2017 р. № 1365/99-99-15-03-01-18 наведена заявка на доопрацювання програмного забезпечення в частині формування показника ∑Перевищ. Пропонуємо проаналізувати новий алгоритм розрахунку цього показника.
  • Безнадійна заборгованість і податок на прибуток: «подвійний удар» Питання списання безнадійної заборгованості «обростає» новими роз’ясненнями податківців. До їх обговорення запрошуємо прибутківців-високодохідників (з доходом понад 20 млн грн.) і малодохідників-добровольців, якщо йтиметься про застосування різниць.
  • Сумісник і його основне місце роботи Сумісництво — це як любовний трикутник. Є в цих відносинах «перчинка». Хто є хто? Хто «основне місце роботи», а хто «у вільний від основної роботи час»? Цим хитросплетінням присвячені два листи Мінсоцполітики: від 14.04.2017 р. № 8185/0/2-17/13 і від 09.06.2017 р. № 294/0/22-17/134, яким ми і приділимо увагу.
  • З декрету на роботу: як оформити? Ситуація. Співробітниця хоче вийти на роботу відразу після відпустки по вагітності та пологах. Як це правильно оформити?
  • Люмінесцентні лампи та інше «еко» Одним з видів небезпечних відходів є віджилі свій вік люмінесцентні лампи, а все тому, що у їх складі містяться пари ртуті. Що з ними робити: як обліковувати, утилізувати і при цьому піти від сплати екологічного податку — читайте в статті! Також поговоримо про подання оновленої форми декларації екоподатку.
  • Індексація зарплати за жовтень 2017 року Знову індексація. Цього разу за жовтень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Нотатки про амортизацію у підприємця-загальносистемника Минуло вже 9 місяців, відколи загальносистемники отримали право на амортизацію. Символічна дата. Давайте ж подивимося, які поради за цей час «народили» податківці на тему амортизації в підприємців.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі