№25

Бухгалтер 911, червень, 2018/№25 Інші номери журналу ›
  • Ліквідовуємо основний засіб: як уникнути ПДВ? З проблемою (не)нарахування ПДВ за п. 189.9 ПКУ при ліквідації основних засобів (ОЗ) на практиці стикаються багато платників. Посилилася ця проблема тим, що починаючи з минулого року податківці стали особливо фіскально роз’яснювати механізм застосування цієї норми. Сьогодні ми детально обговоримо ці питання і разом пошукаємо варіанти вирішення зазначеної проблеми.
  • Відпустка + свято + хвороба Ситуація. Працівникові була надана відпустка з 23.04.2018 р. по 07.05.2018 р. включно тривалістю 14 календарних днів. З 30.04.2018 р. по 04.05.2018 р. включно він хворів, про що свідчить виданий в установленому порядку лікарняний лист. На скільки днів слід продовжити щорічну відпустку працівника у зв’язку з перебуванням на лікарняному і як оплатити цей період?
  • Аліменти з лікарняних: коли утримувати, а коли ні Ситуація. За рішенням суду із зарплати працівника щомісячно стягуються аліменти на утримання дитини. У квітні такий працівник тривалий час хворів. Лікарняні йому були нараховані в травні. Чи потрібно утримувати аліменти з лікарняних? Чи можна виплачувати аліменти зі спецрахунку, на який нам надходять кошти від ФСС? Чи є якісь окремі строки для відрахування аліментів, що утримуються із сум лікарняних?
  • Літні торговельні майданчики: інструкція для початківців Щойно потепліло надворі, біля закладів ресторанного господарства, як гриби після дощу, почали з’являтися літні майданчики. Вони, як і лісові гриби, розрізняються за формою та забарвленням, але в них є одна загальна риса: щоб їх установити, суб’єкт господарювання повинен дотримуватися певних правил. Про них читайте в нашій статті.
  • Земельний податок для фізосіб: особливості-2018 За доброю традицією перед закінченням граничних строків відправлення контролюючими органами податкових повідомлень-рішень із земельного податку ми згадуємо нюанси, що стосуються обкладення цим податком фізичних осіб. Не порушуватимемо традицій і цьогоріч, тим паче, що в ПКУ з’явилися нові норми із цього приводу.
  • Хрінова настоянка: яка алколіцензія потрібна ресторану? Ресторан планує готувати відвідувачам хріновуху, настоюючи горілку на хріні. Чи потрібно разом з ліцензією на роздрібну торгівлю алкогольними напоями придбати ще одну — на їх виробництво?
  • Сільгоспбудівлі фізичної особи: чи буде «нерухомий» податок? Чи є об’єктами обкладення податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — податок на нерухомість), будівлі, споруди, призначені для використання безпосередньо в сільськогосподарській діяльності, якщо вони на праві власності належать фізичній особі?
  • Лікарняний і МСЕК* Обговоримо два питання, що стосуються оплати лікарняних у випадках (1) відмови працівника від МСЕК і (2) встановлення працівникові інвалідності.
  • ПСП для матері з дитиною Працівниці підприємства надавали податкову соціальну пільгу (ПСП) як одинокій матері. У травні 2018 року ця працівниця виходить заміж. При цьому дитину від першого шлюбу її новий чоловік усиновляти не буде. Чи збереже працівниця право на отримання ПСП як одинока мати? Розбираємося.
  • Нестикування номенклатури у видатковій і податковій накладних Постачальник, заповнюючи документи на відвантаження товару, у видатковій накладній (ВН) зазначив товар в одному рядку (показавши як одну товарну позицію), а в податковій накладній (ПН) — двома рядками. Чи може покупець включити суму ПДВ, зазначену в такому документі, до податкового кредиту?
  • Особиста здача — на мобільний телефон підприємства Директор оплачував свої комунальні платежі готівкою через банківський термінал. Здачу із цієї операції він зарахував на поповнення рахунку корпоративного мобільного телефону. Що бухгалтерові із цим робити?
  • «Хвости з минулого життя», або Підприємницький борг після ліквідації Колись підприємцеві, що побажав знятися з держреєстрації, необхідно було пройти довгий шлях: перевірки, погашення боргів та інші обов’язкові процедури. Але з кінця 2014 року припинення підприємницької діяльності проходить за один день — сьогодні подали документи держреєстраторові і не пізніше наступного робочого дня — усе goodbyе! А якщо на момент такої розреєстрації були борги? Що буде з ними? Про це читайте в нашій статті.
  • Єдиноподатник групи 3: чи перетинаються витрати і ПДВ? Єдиноподатники групи 3, які є платниками ПДВ, єдині з усіх спрощенців зобов’язані вести облік витрат. Як це зробити? Для чого це потрібно? Що буде, якщо його не вести або вести неправильно? І чи пов’язаний облік доходів і витрат з ПДВ? Про це і йтиметься.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі