№27

Бухгалтер 911, червень, 2018/№27 Інші номери журналу ›
  • Не прийняли Таблицю — можемо оскаржити в ДФСУ? Фіскали в консультації з підкатегорії 101.17 ЗІР для оскарження рішень з неврахування Таблиці пропонують подавати скарги в загальному порядку на дії або рішення комісії регіонального рівня.
  • Коефіцієнт коригування при розрахунку відпускних: розбираємо нюанси Відпускну тему нинішнього сезону ми почали в «Бухгалтері 911», 2018, № 17, присвятивши їй два матеріали «Право на відпустку: нюанси» і «Відпускні: розраховуємо і нараховуємо правильно». А зараз поговоримо детальніше про розрахунок коефіцієнта коригування відпускних: навіщо він потрібний; коли його можна і чи потрібно застосовувати; як його розраховувати в тій чи іншій ситуації; що може загрожувати підприємству за «ігнорування»?
  • Нумерація касових документів і не лише: роз’яснення від НБУ Ну, нарешті, ми дочекалися роз’яснень від НБУ, що стосуються заповнення «оновлених» форм касових документів. Від регулятора з’явилися відразу два листи (від 14.06.2018 р. № 50-0007/32822 і від 12.06.2018 р. № 50-0007/32326), у яких надано рекомендації щодо заповнення реквізиту «№ з/п» у ПКО і ВКО, стосовно нумерації касових ордерів, з ведення Журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів тощо. Огляд цих роз’яснень — у сьогоднішній статті.
  • Підвищення кваліфікації: оподаткування й облік Щоб працівник «зростав», роботодавець відправляє його на курси підвищення кваліфікації, при цьому бере всі витрати з навчання на себе. Про те, як таке навчання відобразити в обліку підприємства, ми й поговоримо в цій статті.
  • Нова ПДВ-звітність: заповнюємо оновлені додатки Д1 і Д5 Починаючи зі звітності за червень (для квартальних платників — за II квартал) 2018 року декларацію з ПДВ подаємо за новою формою*. Огляду змін у ПДВ-звітності ми вже присвячували статтю**. Сьогодні ж зосередимо увагу на нових таблицях додатків Д1 і Д5, які призначені для розшифровки незареєстрованих податкових накладних (ПН) і збільшуючих розрахунків коригування (РК).
  • Форма № 1ДФ: відповідаємо на ваші запитання З Податковим розрахунком за формою № 1ДФ роботодавці мають справу вже давно. Але запитання щодо його заповнення регулярно продовжують надходити до нашої редакції. Сьогодні ми підготували відповіді на деякі з них.
  • Повернути своє з ПДВ-рахунку і не лише… Механізм повернення «зайвих» коштів з ПДВ-рахунку працює вже не один рік. Водночас коли платник ПДВ на практиці стикається з таким поверненням, від­разу ж виникає безліч запитань: чи дійсно повертають кошти, як довго їх чекати, як відбувається повернення? Цим питанням і приділимо увагу в сьогоднішній статті.
  • Що потрібно знати про цінники підприємцеві Сьогодні ми поговоримо про цінники на товар у підприємця. Чи повинні вони бути? Які вимоги до них? Яка відповідальність за відсутність цінника? Хто цю відсутність перевіряє? І чи є мораторій на такі перевірки? Загалом усе, що потрібно знати про цінники, — прямо зараз.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі