№11

Бухгалтер 911, березень, 2018/№11 Інші номери журналу ›
  • Прийнята постанова про блокування податкових накладних Постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117 були затверджені нові Порядки: — зупинення реєстрації податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК); — роботи комісій, що приймають рішення про реєстрацію ПН/РК, і — розгляду скарг на рішення комісій. Що нового передбачають ці Порядки і з коли відновиться блокування ПН/РК — давайте й обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Проблемні коригування: чому знову не реєструються РК? Повна «електронізація» ПДВ — з одного боку, істотно полегшує роботу платникам. Але, на жаль, аж надто часто платники ПДВ стали залежати від «програмних налаштувань» фіскалів і їх постійних «удосконалень».
  • Повідомлення про прийняття на роботу на директора: потрібно чи ні? Є така вимога, про яку знає будь-який кадровик: роботодавець має право допустити працівника до роботи тільки після повідомлення органу ДФСУ про таке прийняття (ч. 3 ст. 24 КЗпП). А чи потрібно таке повідомлення подавати, якщо ми приймаємо на роботу директора? Є думка, що ні, адже відомості про нього вже отримають податківці від держреєстратора. Давайте розбиратися.
  • «Лікуємо» регліміт екс-спецрежимників: дубль 2 Листом від 26.02.2018 р. № 5715/7/99-99-15-03-02-17 (далі — лист № 5715) ДФСУ надала аграріям другий шанс урятувати реєстраційний ліміт (РЛ). Про те, як цього разу аграрії рятуватимуть РЛ, читайте далі.
  • «Танці» навколо договору про визнання електронних документів Порядок № 557, що набрав чинності наприкінці минулого року, а повноцінно — з 01.01.2018 р., — а разом з ним і новий порядок укладення договору про визнання електронних документів (точніше, приєднання до нього), продовжують спантеличувати платників податків. Черговий збірник «запитання-відповідь» пропонуємо вам тут і зараз.
  • Фінансова допомога: запитання «на тему» Надання фіндопомоги, з одного боку, і її отримання, з іншого, — тема, так би мовити, вічнозелена. Причому, незважаючи на відносну стабільність законодавства в цьому питанні (з 01.01.2015 р.), продовжують з’являтися нові запитання «на тему». Саме їм і присвячена ця публікація. Цікаво? Тоді приєднуйтеся!
  • Як підприємству «розжитися» новим кодом за КВЕД? У нинішніх умовах підприємства нерідко стикаються з необхідністю переглянути «вектор» розвитку свого бізнесу. Колишні види діяльності призупиняють і переходять на перспективніші нові. Як додати нові коди за КВЕД і при цьому дотриматися вимог чинного законодавства, ви дізнаєтеся прямо зараз.
  • Карта «ключ до рахунку»: КПК чи чекова книжка? Чи можна за допомогою карти «ключ до рахунку» Приватбанку зняти готівку на виплату зар­плати співробітникам, повернути гроші підзвітній особі тощо? Чи правильно, що карта «ключ до рахунку» — це аналог чекової книжки? Чи потрібно прибуткувати в касі готівку, зняту з цієї карти, і як це правильно оформити? Подібні запитання дедалі частіше надходять до нашої редакції. Тому ми вирішили відповісти на них на сторінках журналу.
  • РРО та інтернет-торгівля: розкладемо «по поличках» Тема «Інтернет-торгівля і РРО» — це окрема держава, в якій панує хаос. На жаль, уже третій рік у Законі про РРО ніяк не можуть прописати особливості інтернет-торгівлі, а тому податківці «викручують» і тлумачать Закон як хочуть. Спробуємо систематизувати «знання».
  • Індексуємо зарплату за березень 2018 року Знову індексація. Цього разу за березень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Пляшкове і бляшанкове пиво на спрощенці: чи є життя без РРО? З 20.12.2017 р. єдиноподатники, які торгують пивом у пляшках і бляшанках, більше не зможуть отримати алко-ліцензію без РРО. А як бути тим, хто вже давно торгує таким пивом і на сьогодні має на руках діючу алко-ліцензію, оформлену на КОРО з РК (без РРО): призупинити торгівлю і купити РРО чи не квапитися?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі