№18-19

Бухгалтер 911, травень, 2018/№18-19 Інші номери журналу ›
  • Помилки в бухобліку/фінзвітності: самовиправлення-2018 Навіть найбільш досвідчений, високопрофесійний і відповідальний бухгалтер не застрахований від помилок у фінансовій звітності. Але, допустивши помилку, потрібно її виправити. Про те, яким чином слід виправляти помилки, допущені у фінансовій звітності, розглянемо в цій статті.
  • Новий Закон про ТОВ: перше знайомство Ви вже, ймовірно, чули про прий­няття Закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю. Коли він набере чинності? Як це позначиться на існуючих ТОВ? Чи потрібно щось робити вже зараз? Тема велика за обсягом. Тому сьогодні розпочнемо з короткого огляду. А розвиток теми — у наступних номерах.
  • Виправленню помилок у «прибутковій» декларації присвячується Наявність помилок (у тому числі в декларації з податку на прибуток підприємств) — ще не вердикт. Головне — правильно і вчасно їх виправити. У цьому, власне, ми зараз і спробуємо вам допомогти. При цьому розповімо, як мінімізувати розмір штрафу, пені (в ідеалі — уникнути останньої) і до того ж… відстрочити сплату недоплати (за її наявності).
  • Код УКТ ЗЕД у фіскальному касовому чеку: коли обов’язковий? Ви вже знаєте*, що з 06.04.2018 р. код УКТ ЗЕД офіційно став обов’язковим реквізитом фіскального касового чека, але з важливим застереженням «у випадках, передбачених чинним законодавством». Що це за випадки — також довго говорити не потрібно. Зараз пропонуємо обговорити інші пов’язані із цим нюанси.
  • Перевірки Держпраці: припис виконали, чи буде адмінштраф? Якщо вас перевіряють трударі і знаходять порушення, то не обов’язково справа закінчується штрафами. Порядок № 295* передбачає, що в певних випадках інспектор праці може обмежитися приписом. Але тут «виліз» нюанс.
  • Змінилася форма оплати праці: нюанси індексації Що робити із сумами індексації якщо за посадою, обійманою працівником, змінюється система, форма оплати праці або спосіб обчислення основної зарплати при почасовій оплаті праці (наприклад, працівника з помісячною оплатою праці (був установлений оклад) переводять на погодинну оплату (встановлюють годинну тарифну ставку)? Як визначити суму зарплатного підвищення для цілей індексації заробітної плати, якщо в працівника відбулася така зміна, і як визначити розмір індексації-різниці? Чи втрачає працівник право на індексацію в такому місяці? З’ясовуємо.
  • Антиблокувальна Таблиця і транспортно-експедиторські послуги Підприємство займається наданням транспортно-експедиторських послуг із залученням сторонніх виконавців. При цьому КВЕД є тільки на транс­портно-експедиторські послуги «52.29». Як правильно заповнити «антиблокувальну» Таблицю даних платника ПДВ? Писати в одній Таблиці всі коди вихідних послуг і всі коди вхідних?
  • Свердловина, видобуток води до 5 м3 на добу, рентна плата, спрощена система «Страшилки» для платників рентної плати за спецводокористування не обмежуються дивним тлумаченням використання води на питні та санітарно-гігієнічні потреби*. Так, у категорії 121.05 ЗІР не так давно з’явилося роз’яснення, яке зобов’язує власника свердловини сплачувати ренту за спецводокористування навіть у разі, якщо добовий об’єм видобутку води не перевищує 5 м. Чи так усе погано? І чи так однозначно? Крім того, розглянемо сумісність видобутку води зі свердловини й роботи на спрощенці.
  • Касові запитання: порядок розрахунку ліміту каси & виконання обов’язків касира іншим працівником Касові операції продовжують викликати запитання. Як нові, пов’язані з появою оновленого Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні*, так і «постійні», які можуть торкнутися вас у будь-який момент. Сьогодні вашій увазі пропонується по одному запитанню з кожної категорії.
  • Декретні у звітності: ситуація Сьогодні в нас матеріал для бухгалтерів, які відправляють своїх співробітниць у декрет. Розберемо ситуа­цію з життя.
  • Напутнє слово підприємцеві, який вирішив видати «нерухому» позичку… У статті попереднього номера* ми з’ясували, що підприємці мають право укладати договори позички, виступаючи в цих договорах у тому числі як звичайні громадяни. А тепер давайте подивимося, які ризики і підводні камені приховує у собі цей правочин, якщо наш позичкодавець: 1) єдиноподатник; 2) «професійно» займається орендою і 3) вже здає нежитлову нерухомість площею 300 кв. м? І як грамотно вирішити ситуацію, що склалася?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі