№44

Бухгалтер 911, жовтень, 2018/№44 Інші номери журналу ›
  • Підтверджуємо страховий стаж для лікарняних і декретних Для того, щоб отримати з ФСС допомогу по тимчасовій непраце­здатності і по вагітності та пологах (лікарняні і декретні), роботодавцеві потрібно заповнити Заяву-розрахунок*. У таблиці 2 Заяви-розрахунку (додаток 1.1) є графи 21 і 22, в яких потрібно зазначати страховий стаж працівника. Як його підтвердити, якими документами, хто повинен цим займатися: працівник чи роботодавець? Розбираємося.
  • Транспортно-експедиторська діяльність: ПДВ-запитання і не лише Сьогодні розберемо запитання, які виникли в наших читачів щодо транспортних/транспортно-експедиторських послуг. Чи обов’язково виокремлювати в договорі суму експедиторської винагороди? Що буде в ПДВ-обліку, якщо експедитор залучає іншого експедитора або сам стає другим експедитором? Чи можна вважати перевезення міжнародним, якщо його здійснюють послідовно декілька перевізників, та ін.
  • РРО-зміни: продовжуємо вивчати Ітиметься про наказ № 773. Але зміни, внесені цим документом, не обмежуються одними лише КОРО-новинами. Тож давайте разом з’ясуємо, що ж ще нове є в цьому наказі.
  • «Нерезидентські» різниці під новим кутом зору ДФСУ Маємо на увазі «збільшуючі» різниці з податку на прибуток, передбачені п.п. 140.5.4 ПКУ. Полягає ж новий «вектор думок» у тому, що застосовувати їх необхідно лише за підсумками року (за підсумками І кварталу, півріччя і 9 місяців не потрібно).
  • Верховний Суд: відсутність ТТН ≠ фіктивність госпоперації У постанові від 11.09.2018 р. у справі № 804/4787/16* Верховний Суд дійшов важливих висновків на користь платника податків, у якого під час перевірки були відсутні документи, що підтверджують транспортування придбаного товару**, і сертифікати якості. Зараз зупинимося саме на цьому аспекті означеної постанови, адже вона може бути корисною багатьом із вас.
  • Подорожній лист: зазначення маршруту, періодичність складання Для списання палива використовуємо подорожній лист. Як часто його потрібно складати (чи можна його складати тільки раз на місяць)? Чи обов’язково зазначати в подорожньому листі маршрут поїздок (або достатньо наказом затвердити, що автомобіль може використовуватися водієм тільки для службових поїздок)? Чи обов’язково проставляти в подорожньому листі відмітки про медичний огляд водіїв?
  • Чи потрібна згода працівника на обробку його персональних даних? Чи обов’язково зараз при прийнятті працівника на роботу брати від нього заяву — згоду на обробку персональних даних? Розбираємося.
  • Є запитання щодо аліментів? Відповідаємо! Сьогодні запитання про стягнення «дитячих» аліментів з працівника підприємства доволі час­то трапляються на практиці. І кому, як не бухгалтерові, доводиться з ними розбиратися. Пропонуємо вам чергову «порцію» відповідей на «аліментні» запитання.
  • ФОП використовує нефіскальний РРО: чи потрібен POS-термінал? ФОП-єдиноподатник, у якого обсяг річного доходу не перевищує 1 млн грн., використовує нефіскальний РРО. Чи зобов’язаний він установлювати платіжний термінал?
  • Готуй сани влітку, а товарні чеки (квитанції) — до перевірки Сьогодні ще раз обговоримо резонансний лист ДФСУ від 20.07.2018 р. № 24188/6/99-99-14-05-01-15. Нагадаємо, в ньому податківці вимагають, щоб на кожен продаж за готівку підприємець-єдиноподатник виписував чек*. Для тих, хто не має наміру сперечатися з фіскалами, сьогодні розповімо: «з коли» такі чеки потрібно було б оформляти? Скільки їх потрібно оформити на кожен день? І в скількох примірниках? Готуємося до документальної перевірки заздалегідь.
  • Підприємець-турагент: роз’яснюємо незрозумілі нюанси Багато підприємців хочуть спробувати себе в турбізнесі. Тому сьогодні ми підготували відповіді на найпопулярніші запитання, що виникають «на старті»: яку систему оподаткування обрати? Чи можна працювати в групі 2? Який вид діяльності обрати? Як укласти договір з туристом? І як заповнити Книгу обліку доходів (і витрат)? Ну що, поїхали!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі