№39

Бухгалтер 911, вересень, 2018/№39 Інші номери журналу ›
  • Класифікатор професій: як ним користуватися Часто від працівників кадрових служб доводиться чути запитання: «Чому назви посад (професій) у штатному розписі підприємства повинні відповідати Класифікатору професій?». Відповіддю на нього є ця стаття.
  • Первинка на видачу товару: запитання та відповіді Іноді бухгалтери стикаються з ситуацією, коли постачальник не додав якийсь первинний документ або отриманий документ містить певні недоліки в обов’язкових реквізитах. Тоді виникає запитання: наскільки це критично? Сьогодні розберемо питання, пов’язані з первинкою, яка підтверджує факт передачі товару покупцеві.
  • Аліменти — лише через держвиконавця?! Аліменти… Здавалося б, проблема виключно побутова. Та ж ні! У результаті клопоту додається не лише в сім’ї, але й у роботодавця (тобто бухгалтера). Свіже підтвердження тому: боротьба зі злісними неплатниками аліментів призвела до змін у виконавчому законодавстві, які, у свою чергу, відрикошетили по госпсуб’єктах. Маємо на увазі новий порядок перерахування аліментів. На кого він поширюється? Як бути тим, хто вже від­раховував аліменти за пос­тановами державних і приватних виконавців, а також за виконавчими листами?
  • Як скласти РК до ПН, якщо змінився «умовний» ІПН Як скласти розрахунок коригування (РК) до «компенсуючої» податкової накладної (складеної за п. 198.5 ПКУ), якщо на дату складання РК у зв’язку зі зміною Порядку заповнення податкової накладної був змінений «умовний» ІПН? Фіскали роз’яснили цей момент у листі від 20.07.2018 р. № 3198/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.
  • Класифікатор професій: відповідаємо на запитання Класифікатор професій є основним нормативно-правовим документом, який визначає професійні назви робіт (посад) для застосування в кад­ровій діяльності. А тепер з Класифікатором зав’язаний ще й Звіт з ЄСВ (таблиця 5). Тож інтерес до цієї теми тепер підвищений. Не так давно ми вже почали розбиратися з питаннями щодо Класифікатора (див. статтю «Класифікатор професій. Вимушені познайомитися…», у журналі «Бухгалтер 911», 2018, № 30, а також статтю «Класифікатор професій: як ним користуватися?» у цьому номері нашої газети). Зараз розглянемо ще декілька питань стосовно Класифікатора.
  • Помилка в призначенні платежу: як виправити? Ніхто не застрахований від помилок, особливо бухгалтер, який за родом своєї діяльності стикається з величезною кількістю інформації і різних розрахунків. Як показує практика, ситуації, коли в платіжному дорученні припускаються помилки і гроші відправляють «не за призначенням», трапляються часто-густо. Як відредагувати призначення платежу в платіжці, дізнаєтеся із цієї статті.
  • Директорські та навколодиректорські запитання: зміна назви професії, підтвердження повноважень і К° Пропонуємо вашій увазі декілька запитань, пов’язаних з нелегкою «місією» директора. В яких документах відображати по-новому назву посади, приведену у відповідність із Класифікатором професій? Чи потрібно підтверджувати повноваження на правочин, якщо співпраця зводиться до схеми рахунок → його оплата (без участі директорів контрагентів)? До речі, перше запитання актуальне й для інших посад.
  • Роздрібно-пивні запитання: збірка рішень Пропонуємо до вашої уваги збірку запитань (і, звісно ж, відповідей на них), що стосуються роздрібної реалізації пива суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі. Тобто поговоримо про акциз­ний податок, заповнення декларації і додатка 6 до неї, а також інших «принадах», що супроводжують роботу таких осіб.
  • Підприємець-посередник, «транзитні» кошти і форма № 1ДФ Якщо ми виплачуємо дохід особі-підприємцеві, то зобов’язані показати його у формі № 1ДФ з кодом «157» (не утримуючи при цьому ПДФО і військовий збір). Начебто все зрозуміло. Але як бути, якщо підприємцеві-посередникові (комісіонерові, турагенту, експедиторові) надходять «транзитні» гроші: відображати їх у формі № 1ДФ або ні? Розбираємося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі