№7

Бухгалтер 911, лютий, 2019/№7 Інші номери журналу ›
  • Старі/нові декларації з прибутку та нерухомості: новини від податківців Напередодні закінчення граничного строку подання декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ДФСУ «розродилася» роз’ясненнями на тему, яку ж форму декларації використовувати для виконання звітного обов’язку. Майже одночасно із цим з’явилися й новини про декларацію з податку на прибуток, але «від пера» донецьких фіскалів. Давайте ж заглибимось у подробиці!
  • Анулюємо помилкові податкові накладні Як бути за ситуації, коли до ЄРПН потрапила зареєстрована помилково податкова накладна (ПН), ми обговорювали не раз. Але оновлений Порядок № 1307* з грудня 2018 року встановив спеціальні правила обнулення помилкових ПН за допомогою розрахунку коригування (РК) з типом причини «20». Тому з’явився привід знову повернутися до теми помилкових ПН. У яких випадках може складатися РК з типом причини «20», як його складати, як виправляти помилки в ІПН — ці запитання обговоримо в сьогоднішній статті.
  • А ти відзвітував про виконання «інвалідного» нормативу?! До 1 березня поточного року деякі підприємства та ФОП повинні подати Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів (далі — Звіт). Часу залишилося небагато, тому давайте прямо зараз згадаємо основні правила складання та подання цього Звіту.
  • Валютний дохід єдиноподатника: як правильно порахувати? Ситуація. Юрособа-єдиноподатник (ставка податку — 5 %), здійснює експорт послуг. Чи правильно, що доходом при цьому є: (1) сума інвалюти, що надійшла на валютний рахунок (за офіційним курсом НБУ на день надходження); (2) сума, що надійшла на гривневий рахунок після обов’язкового продажу з розподільчого рахунку; (3) додатні курсові різниці?
  • Валютне регулювання на новий лад: питання на тему Як ви знаєте, 07.02.2019 р. введено у дію новий Закон про валюту, що забезпечують старт нової системи валютного регулювання. Так ось, НБУ встиг внести низку важливих змін до цих постанов, розглянути які ми вам зараз і пропонуємо. Також порушимо й інші питання, які можуть зацікавити багатьох із вас, шановні читачі.
  • Договірні санкції за нереєстрацію ПН: нові судові віяння Питання можливості застосування госпсанкцій до контрагента (у вигляді відшкодування збитків або штрафів) за невиконання зобов’язання з реєстрації податкової накладної (ПН) завжди було доволі неоднозначним. Ну хоча б у тому плані, а чи можна взагалі по суті до податкового зобов’язання «зареєструвати ПН» застосувати госпсанкції? Що важливо — Верховний Суд змінив свою позицію із цього приводу. Подробиці — у статті.
  • ДФС вирішила, що в нерезидента в Україні постійне представництво, й обклала виплати на нього податком на репатріацію Майбутнє податкового адміністрування вже настало — податківці не просто виявляють акціонерів та бенефіціарів нерезидентів через відкриті/напіввідкриті реєстри (наприклад, кіпрський реєстр компаній), але також звертаються до податкових органів інших юрисдикцій, оцінюють місце фактичного управління нерезидентом і здійснюють інші дії, яких від них не чекали ще пару-трійку років.
  • Підсумований облік робочого часу: з чого розпочати Інспектори праці при проведенні інспекційного відвідування (невиїзного інспектування) часто звертають увагу на ведення обліку робочого часу в роботодавця. Причина: помилки/неточності в обліку, зазвичай, призводять до помилок у сумах зарплатних виплат. І якщо такі виплати належать до мінімальних гарантій в оплаті праці, а їх сума через неточності в обліку виявилася заниженою, — чекай на штрафи. Сьогодні ми поговоримо про особливий вид обліку робочого часу, а саме про підсумований облік: у яких випадках є сенс вводити такий облік і як його організувати.
  • Календарна норма робочого часу при підсумованому обліку Календарна норма робочого часу — це планова кількість годин, яку повинен відпрацювати працівник за певний проміжок часу відповідно до колективного договору (трудового договору, іншого локального нормативного акта роботодавця). Порядок розрахунку норми робочого часу для працівників, за якими робочий час підсумовується, має свої особливості.
  • Індексуємо зарплату за лютий 2019 року Знову індексація. Цього разу за лютий. «Готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації вам на допомогу.
  • ФОП-загальносистемник і прострочена дебіторка Підприємець-загальносистемник виконав послуги для іншого підприємця. Пройшло 3 роки, але боржник так і не заплатив за послуги. Чи потрібно якось оформляти списання такої безнадійної заборгованості? Як це вплине на оподаткування загальносистемника? І чи потрібно подавати ф. № 1ДФ на боржника?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі