№46

Бухгалтер 911, листопад, 2019/№46 Інші номери журналу ›
  • Індексація зарплати: розвіюємо міфи Сьогодні ми пропонуємо поговорити про індексацію зарплати. Ох і не люблять цю справу бухгалтери! Проте розуміти, коли виникає право на індексацію і як вона розраховується, потрібно. Навіщо? Хоча б для того, щоб правильно її уникати.
  • Дисконтування довгострокових заборгованостей: продовження Продовжуємо знайомитися з темою дисконтування довгострокових заборгованостей. Тим паче, що з’явилися два приводи повернутися до цієї теми ще раз. Перший — думка Офісу великих платників податків ДФС з приводу дисконтування. Другий — ваші запитання (зокрема, як дисконтувати позику, яка видана в середині звітного періоду і не на «круглий» період).
  • «Збиткові» продажі: ділова мета, мінбаза з ПДВ Не кожна госпоперація приносить прибуток. Іноді продукцію/товари доводиться продавати дешевше за собівартість виготовлення продукції / дешевше за вартість придбання товарів. Для цього може бути безліч причин. Маркетинговий крок, рекламна акція, банальна втрата попиту чи втрата товарами первісних властивостей. Але коли йдеться про «збиткові» продажі, у платників щонайменше виникають дві проблеми: (1) можливі претензії контролерів до операції, як до такої, що не має ділової мети, і (2) необхідність дотримання мінімальної бази ПДВ за такими операціями. Про ці проблеми і йтиметься в статті.
  • Фінзвітність не за формою: наслідки очима податківців Ситуації, коли підприємство подає «чужий» комплект фінзвітності, трапляються, на жаль, часто й густо. Наприклад, подібне порушення має місце, якщо велике/середнє підприємство подає користувачам скорочену за показниками фінансову звітність з НП(С)БО 25 або мале/мікропідприємство складає «чужий» комплект фінзвітності: замість «м» — «мс» і навпаки. Відповідно б’є рекорди за популярністю запитання: що чекає на підприємство за таке порушення? Сьогодні прокоментуємо відповідь від податківців (консультація в категорії 102.25 ЗІР).
  • Ліцензійні news: на що звернути увагу? Є Закон № 139, анонсований як такий, що сприяє «удосконаленню чинного законодавства, що регулює суспільні відносини у сфері ліцензування видів господарської діяльності». Давайте позначимо грані цього вдосконалення, щоб ненароком ними не порізатися.
  • Договір із самим собою: як підписати? Припустимо, у ФОП є обладнання, яке він готовий здати в оренду юридичній особі, в якій цей же ФОП, точніше, цей же громадянин, є директором. Чи, припустимо, юрособа продає своєму ж директорові який-небудь основний засіб. Чи законно підписувати договір з двох сторін однією і тією ж особою? Як оформляти такі домовленості? Давайте розбиратися.
  • Продаємо металобрухт: кому і як? Ситуація. Після ліквідації автомобіля утворився металобрухт. Чи може підприємство продати цей металобрухт звичайній фізособі? Чи буде в цьому випадку пільга з ПДВ? Чи потрібно подавати звіт з пільг? Як документально оформити цю операцію (як правильно скласти ПН) і відобразити її в обліку? Ну що ж, давайте розбиратися.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2019 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за листопад 2019 року.
  • ФОП на загальній системі і РРО При реєстрації ФОП іноді доводиться чути від податківців, що загальна система нерозривно пов’язана із застосуванням РРО. Мовляв, якщо ви не реєструєтеся платником єдиного податку — будьте ласкаві поставити РРО. Зрозуміло, в тих випадках, коли він узагалі доречний (розрахунок готівкою, платіжною карткою). Чи так це насправді? Давайте розбиратися.
  • Чи може ФОП купувати алкоголь у супермаркеті для подальшої реалізації? ФОП-загальносистемник — платник ПДВ придбав алкогольні напої в супермаркеті «МЕТРО» для реалізації у власному барі. З документів — тільки фіскальний чек РРО і податкова накладна. У чеку зазначена вартість алкоголю, ПДВ — 20 % і акциз — 5 %. Як правильно відобразити сплачений акциз у Книзі: як окремі витрати чи включити до вартості алкоголю?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі