№48

Бухгалтер 911, листопад, 2019/№48 Інші номери журналу ›
  • Повертаємо переплату з бюджету Починаючи з листопада 2019 ро­ку правила повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань і пені з бюджету були дещо підкориговані. Ці корективи не змінюють загального підходу до повернення помилкових або надміру сплачених сум, а лише уточнюють механізм повернення таких коштів. Щоб після цих нововведень у вас не виникало проблем з поверненням надміру сплачених або помилкових сум, сьогодні розберемо ці нововведення.
  • Святкові перенесення і зарплата: що врахувати Уже зовсім скоро на нас чекають новорічні свята. З додаванням додаткового вихідного 25 грудня святковий гармидер почнеться раніше, ніж ми звикли. А з урахуванням того, що святково-вихідні перенесення обіцяють нам багато неробочих банківських днів, підготуватися до свят потрібно заздалегідь. Подробиці — у цій статті.
  • Таблиця даних платника ПДВ: подання, відмова фіскалів ураховувати Таблицю Незважаючи на те, що найбільший відсоток блокувань ПН/РК пов’язаний з включенням платників ПДВ до переліку «ризикових» (Таблиця в такому разі не рятує), Таблиця даних платника все одно, як і раніше, має значення для попередження можливих блокувань ПН/РК. У цій статті обговоримо як загальні моменти, пов’язані із заповненням та поданням Таблиці, так і проблеми, пов’язані з неприйняттям (неврахуванням) податківцями Таблиці.
  • Податкова знижка: встигни потрапити в останній вагон 31 грудня «згорає» можливість для фізосіб дістати податкову знижку (ПЗ) за підсумками 2018 року. Хочете встигнути її отримати? Для цього потрібно зібрати документи і подати декларацію про доходи. І звичайно ж прочитати цю статтю.
  • Тепловий генератор на пелетах: еко питання Збираємося купити пелетний тепловий генератор. Чи потрібен на нього дозвіл? Чи платять за нього податок? Давайте розберемося у цій ситуації!
  • Розшифрували «мінус» «інакше»: чи є право на бюджетне відшкодування? У якому хронологічному порядку повинен розшифровуватися «мінус» у додатку Д3 до декларації з ПДВ? Якщо «мінус» розшифрували не так, як рекомендують фіскали, чи впливає це на можливість заявити бюджетне відшкодування ПДВ? З таким запитанням звернувся платник до податківців. І ось яку відповідь він отримав.
  • Працюємо з ФОП: нюанси заповнення форми № 1ДФ Як правильно заповнювати ф. № 1ДФ, якщо аванс ФОП був виплачений в одному кварталі, а акт виконаних робіт і доплата за договором — в іншому? А якщо навпаки? А якщо заборгованість між собою ФОП закрили взаємозаліком? Ці й інші ситуації в розрізі заповнення ф. № 1ДФ розглянемо на прикладах.
  • Інкотермс-2020: до чого готуватися? Правила інтерпретації комерційних термінів — важлива складова при здійсненні міжнародної торгівлі. Нині всі представники бізнесу використовують Інкотермс у редакції 2010 року. Але вже з 1 січня повинна розпочати діяти нова редакція Інкотермс-2020. Давайте з’ясує­мо, що зміниться в нових правилах.
  • Підприємець на єдиному податку: що рік прийдешній нам готує? Розмов, обіцянок, доручень, пов’язаних із роботою на спрощеній системі, останнім часом була сила-силенна! Але що маємо станом на початок останнього місяця року, що минає? Косметичні правки, не більше. Окремо, щоправда, слід виокремити порядок застосування РРО, але й він почне змінюватися не з початку року. З чим заходимо на спрощену систему у 2020 році? Про це — у статті.
  • «Копійчані» питання для ФОП (нюанси округлень) Продовжуємо «розгрібати» тему «копійчаних» округлень*. Цього разу поглянемо на все це з позиції обліку у фізосіб-підприємців (ФОП).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі