№37

Бухгалтер 911, вересень, 2019/№37 Інші номери журналу ›
  • Страховий стаж, Звіт по заборгованості, відповідальність: роз’яснення від ФСС Останнім часом за соцстрахівськими змінами нудьгувати не доводиться. Багато нового — і «все непросто». Але потрібно віддати належне фахівцям ФСС: вони не стоять осторонь, а роз’яснюють і підказують, що та як, і на сайті фонду (fssu.gov.ua), і в офіційних листах. Сьогодні ми пропонуємо вам добірку нових роз’яснень. Упевнені, вони будуть корисними для кожного страхувальника.
  • Бліц-огляд законодавчих «податкових» ініціатив Новообраною ВРУ форсується цілий ряд законопроектів, якими планується внести зміни до ПКУ, Закону про ЄСВ та Закону про РРО. Так, аналізувати проекти законів — справа не зовсім вдячна. Адже не всі ці ініціативи можуть зрештою стати реальністю. Але, як мовиться, проінформований — значить озброєний. Тому сьогодні наводимо бліц-аналіз найцікавіших «податкових» і «РРОшних» задумок-змін.
  • «Дорога» малоцінка: облікові тонкощі Запитання. Чи можна матеріальний актив вартістю 9 тис. грн. віднести до МШП? Об’єкт використовуватиметься не рік, але і не 4-5 років, як для основних засобів? Не хочемо відносити його до складу основних засобів. А хочемо відразу на 112 поставити й амортизацію списати 100 % у першому місяці використання.
  • Помилковий УР: відкликати не можна виправити При заповненні уточнюючого розрахунку (УР) до декларації з ПДВ випадково змістили всі показники декларації на один рядок вниз. Тобто виправити потрібно було рядок 1, а випадково заповнили рядок 2, замість рядка 4 заповнили рядок 5 тощо. По суті, УР заповнений повністю неправильно. Проте обидві квитанції про прийняття уточненки надійшли. Що робити в такому разі? Чи можна відкликати цей УР?
  • Індексуємо зарплату за вересень 2019 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за вересень.
  • Розрахунок і виплата орендної плати на паї: реалії-2019 Питання нарахування та виплати орендної плати за земельні паї актуальне для багатьох виробників сільгосппродукції. Як визначають розмір виплати, належної орендодавцю паю, якими податками/зборами її оподаткувати та як правильно відобразити це в бухобліку та податковій звітності? Цим питанням присвячена стаття, що пропонується до вашої уваги.
  • «Акцизні» штрафи: до чого готуватися з 1 жовтня? Останній квартал цього року для платників акцизного податку обіцяє стати «гарячою порою». Усе тому, що з 01.10.2019 р. запрацює ще низка штрафів, передбачених ПКУ*. Які саме та як підготуватися, щоб не потрапити до числа жертв збирачів податків, пропонуємо з’ясувати прямо зараз!
  • Як розрахувати «аліментну» пеню: позиція ВС На жаль, не всі аліментники сумлінно виконують свої обов’язки і платять аліменти вчасно, в результаті чого накопичуються борги. СКУ* встановлює відповідальність за прострочення сплати «дитячих» аліментів** у вигляді стягнення неустойки (пені). Як показує судова практика, суди часто по-різному бачили формулу розрахунку цієї неустойки. Але ясність, судячи з усього, прийшла. Подробиці — в статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі