№7

Бухгалтер 911, лютий, 2020/№7 Інші номери журналу ›
  • Обов’язкова доплата до мінзарплати: гід по гарантії З 01.01.2017 р. у Законі про опла­ту праці з’явився п. 31, який вимагає, щоб розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці був не нижчим за розмір мінімальної заробітної плати (МЗП). З тієї миті в роботодавців з’явився ще один «головний біль». Адже така МЗП-вимога — це державна соцгарантія, обов’язкова до виконання всіма роботодавцями і за ігнорування якої доведеться нести відповідальність. Тому давайте, щоб уникнути можливих проблем, пройдемося основними особливостями виконання цієї держгарантії.
  • Обов’язкова доплата до мінзарплати: секрети застосування У попередній статті ми розповіли про основні правила застосування та визначення доплати до МЗП. Тепер розберемо, як застосувати вимогу про виплату зарплати не нижче за МЗП в особливих випадках і що надалі робити з такою доплатою.
  • Виплачуємо дивіденди: організаційні та податкові питання Рік закінчений. А отже, незабаром на підставі даних фінзвітності збори учасників товариств підбиватимуть підсумки роботи за попередній рік. Якщо рік був для підприємства продуктивним, то чом би не виплатити учасникам дивіденди. У статті обговоримо організаційні й податкові питання, пов’язані з виплатою дивідендів.
  • Дисконтування: коли можна «обійти»? «Розумний в гору не піде, розумний гору обійде!» Саме цей вислів характеризує те, як бухгалтерська громадськість реагує на «нові віяння» щодо дисконтування довгострокових заборгованостей*. Не в усіх, звичайно, є можливість «обійти». Але часто не все так сумно.
  • Три «пункти» щодо трудового законодавства від Держпраці Коли змінюється розмір і деякі правила накладення штрафів, логічно виникає питання про їх застосування в перехідний період. Як ви вже здогадалися, зараз ідеться про трудові штрафи, передбачені ст. 265 КЗпП.
  • Індексуємо зарплату за лютий 2020 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за лютий 2020 року.
  • Витрати не в тому рядку форми № 2-м При заповненні Звіту про фінансові результати (форма № 2-м) за 2019 рік припустилися помилки. Суму дисконту за наданою довгостроковою поворотною фінансовою допомогою включили в ряд. 2050 «Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)» замість ряд. 2270 «Інші витрати». На фінансовий результат до оподаткування (ряд. 2290) ця помилка не вплинула. За 2019 рік уже відзвітували, але граничні строки ще не минули. Яка відповідальність підприємства і бухгалтера за таку помилку, якщо її виявлять при перевірці?
  • «Алкогольні» втрати: списання, ПДВ, акциз Ситуація. При зміні кегів з пивом і сидром на дні залишається до трьох літрів, які помпа вже не качає. Як списати ці залишки? Що в цьому випадку з ПДВ та акцизом? Як правильно списати пів бочки сидру, що скис?
  • Авансовий звіт з недоліками: як бути? Прискіпливе ставлення до будь-якого документа — неодмінна риса справжнього бухгалтера. Аж надто багато іноді важить незначний, здавалося б, дефект. Хоча буває і так, що ця прискіпливість переходить розумні межі. Наприклад, коли працівник до авансового звіту додає той чи інший розрахунковий документ, а бухгалтерія відмовляється його прийняти на підтвердження понесених витрат. Але чи завжди вона має рацію?
  • Справи минулі, або Про «гріхи» підприємця до розреєстрації Сьогодні ми поговоримо про те, чи небезпечні «хвости» від підприємницької діяльності після зняття з держреєстрації. Зокрема, чи може завітати Держпраці й оштрафувати за минулі «гріхи»? Чи обов’язково перездавати форму № Д5, якщо вона була подана з помилковими даними?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі