№30

Бухгалтер 911, липень, 2021/№30 Інші номери журналу ›
  • Нумерація ЄСВ/ПДФО/ВЗ-розрахунку: «ех раз, та ще раз…» Податковий розрахунок і додатки до нього мають заморочливу нумерацію в рядках 02. У свідченнях плуталися і самі податківці. Але у результаті дійшли висновку, що нумерувати Розрахунки слід у межах одного звітного кварталу і не продовжувати в наступних*. Проте питання з приводу нумерації все одно продовжують надходити. Давайте обговоримо нумерацію ще раз.
  • Нові-старі реквізити чека РРО Схоже, РРО-зобов’язаним нудьгувати ніколи. Їх життя насичене (а може, й перенасичене) подіями. Остання з них — оновлення форми фіскального чека*. Та ми зараз говоритимемо не про це оновлення (оскільки там поки що залишається все по-старому), а про попереднє, яке відбулося минулого року. Давайте згадаємо разом, що й кому слід було зробити за рік, щоб належним чином зустріти прийдешній першосерпневий дедлайн.
  • Заповнюємо Повідомлення та пояснення на розблокування ПН/РК: зразки Для того, щоб переконати податківців розблокувати податкову накладну (ПН) або розрахунок коригування (РК), відмінити ризиковий статус, а також прий­няти Таблицю даних платника ПДВ, треба подати пояснення. Що повинні містити ці документи і який вигляд мати? Даємо конкретні рекомендації!
  • Декларація юросіб-єдиноподатників На відміну від ФОП, юрособам-єдиноподатникам 2021 рік доки не приніс практично жодних суттєвих новацій. Проте запитання, пов’язані з їх діяльністю, все одно виникають. У цій статті розглянемо найбільш цікаві та спірні з них у контексті того, що наближається граничний строк подання єдиноподаткової звітності за IІ квартал.
  • ОЗ замортизовані: що далі? Що як якісь об’єкти основних засобів (ОЗ) повністю замортизовані (мають нульову залишкову вартість)? Чи треба їх списувати з балансу або можна продовжувати експлуатувати? Чи подовжувати строк їх корисного використання? Чи обов’язково проводити дооцінку нульових об’єктів ОЗ? Поговоримо про такі об’єкти ОЗ детальніше.
  • Ретробонус — мотиваційна виплата Виплата продавцем товарів своїм покупцям* так званих мотиваційних бонусів (премій) — досить поширений спосіб стимулювання продажів. Незважаючи на, здавалось би, простоту, оподаткування та облік таких ретро­виплат мають свої особливості. Давайте подивимося, в чому вони полягають і як правильно враховувати їх у кожної зі сторін.
  • ФОП не платив ЄСВ через звільнення: чи може він претендувати на лікарняний/декретний? Нещодавно ми розповідали про те, як ФОП отримати виплату з Фонду соцстраху у разі хвороби чи декрету. Рівно рік тому Фонд запевняв, що такі виплати зможуть отримати у тому числі й ті ФОП, яких звільнили від ЄСВ «у зв’язку з карантином». Проте зараз працівники Фонду часто відмовляються навіть приймати документи на виплату лікарняних або декретних у таких ФОП. Щось змінилося? Розбираємося.
  • Календар бухгалтера Серпень-2021
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі