№38

Бухгалтер 911, вересень, 2021/№38 Інші номери журналу ›
  • Зміни до «карантинної» постанови: перше наближення У позачерговому порядку Кабмін прийняв постанову № 954. Повідомляється про майбутній перехід усієї країни до жовтої зони епідемічної безпеки. Що передбачають останні зміни та як із цим усім жити — давайте саме зараз і з’ясуємо!
  • Соцвідпустка на дітей: як тепер надавати? Про зміни в порядку надання соцвідпустки на дітей, які запрацювали з 9 травня 2021 року, ми вже неодноразово писали. Але в застосуванні нових норм були великі пробіли, які вимагали роз’яснень офіційних органів. І ось нарешті ми їх отримали. Забігаючи наперед, скажемо, що не з усіма висновками ми згодні. Які наші аргументи і поради — читайте в статті.
  • Подання відомостей про бенефіціарів: проміжний підсумок Кампанія подання відомостей про бенефіціарів у самому розпалі. І навіть уже «з’явилися на горизонті» граничні строки «безоплатного» і «безштрафного» подання документів. З якими запитаннями найчастіше стикаються при поданні відомостей про бенефіціарів? Чи буде обіцяне продовження строків подання даних про бенефіціарів? Ці моменти обговоримо в статті.
  • Як реєструвати ПН, якщо на дату їх реєстрації змінився підписант Проблему, що виникла з реєстрацією ПН, якщо на дату реєстрації ПН змінюється ключ електронного підпису підписанта, ми вже обговорювали*. Але оскільки ця тема не втрачає своєї актуальності, повернемося до неї ще раз.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2021 року Вашій увазі «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за вересень.
  • Стара офісна техніка: куди її дівати? Комп’ютери та інша офісна техніка постійно удосконалюються. У результаті підприємства часто вимушені закуповувати нове та потужніше офісне обладнання ще до того, як зіпсується старе. А куди подіти, власне, цю офісну техніку, яка, може, й старенька, але повністю придатна до використання? Не викидати ж її на сміття! Давайте подивимося можливі варіанти використання такої техніки.
  • Ліміт готівкових розрахунків: «злочин і покарання» Директор зняв через банкомат за карткою «ключ до рахунку» готівку в сумі більше 50 тис. грн. Чи діють тут обмеження щодо розрахунків готівкою? Якщо діють, то чи звільняє «карантинний» штрафний мораторій від штрафів за порушення ліміту готівкових розрахунків?
  • Орендуємо нерухомість, що перебуває в спільній власності Ситуація. Підприємство орендує приміщення у ФОП. При цьому у цього приміщення декілька власників — юридичні і фізичні особи. І кожен з них володіє часткою в цьому приміщенні (25/100; 10/100 і так далі). У договорі оренди і правовстановлюючих документах на об’єкт не зазначено, скільки конкретно квадратних метрів/яка саме частина приміщення належить орендодавцеві. Чи може через це договір оренди бути визнаний недійсним? Як укладати в цьому випадку договір?
  • Юридична та фактична адреси Юридична адреса на практиці — це не завжди місце, де юрособа безпосередньо здійснює свою діяльність. Трапляється так, що з’являється ще й так звана фактична адреса. Чи передбачено це законодавством? Чи можуть юридична та фактична адреси не збігатися? Давайте розбиратися.
  • Збитки та Ко: «гарячі» запитання щодо Типової форми загальносистемника Із переходом загальносистемників на новий обліковий регістр доходів і витрат знову пішли традиційні запитання: як відображати збитки? Як правильно внести дані про зарплату працівників до Типової форми? Чи треба розписувати види доходу і розбивати його на готівку/безготівку? Чи віднімати акциз і ПДВ з доходу? І як довго зберігати стару Книгу? Декілька хвилин читання — і для вас усе стане зрозуміло.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі