Податковий розрахунок за формою № 1ДФ

Хто подає та за якою формою? Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі — Податковий розрахунок за формою № 1ДФ) і Порядок його заповнення (далі — Порядок № 4) затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, що набув чинності з 01.04.2015 р.

податок з доходів фізичних осіб

Податковий розрахунок подають до податкових органів особи, які мають статус податкових агентів з ПДФО. Це юрособи (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи); самозайняті особи (підприємці та незалежні професіонали); представництва нерезидентів — юросіб; інвестори (оператори) за угодою про розділ продукції.

Важливо! Якщо протягом звітного кварталу такі особи не нараховували та не виплачували доходи фізособам, у тому числі й фізособам-підприємцям, і не нараховували та/або не сплачували до бюджету ПДФО та ВЗ з таких доходів, то форму № 1ДФ за цей звітний квартал вони не подають.

Якими способами подаємо форму № 1ДФ? Подати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ на папері можна, тільки якщо в його табличній частині кількість заповнених рядків не більше десяти ( п. 2.3 Порядку № 4).

Якщо кількість рядків у Податковому розрахунку одинадцять і більше, то його подають:

— або засобами електронного зв’язку в електронній формі з накладенням цифрового підпису,

— або на папері разом з електронною формою на електронному носії інформації.

Куди подаємо? Податковий розрахунок за формою № 1ДФ подають:

— юрособа та її уповноважені відокремлені підрозділи (за наявності) — до податкового органу за своїм місцезнаходженням;

— самозайнята особа — до податкового органу за своєю податковою адресою, тобто за місцем свого проживання, за яким така особа перебуває на обліку як платник податків.

Окремий порядок подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ передбачено за неуповноваженими відокремленими підрозділами юрособи. За них Податковий розрахунок за формою № 1ДФ у вигляді окремої порції подає безпосередньо юрособа до податкового органу за своїм місцезнаходженням. А потім копію такого розрахунку надсилає до податкового органу за місцезнаходженням його неуповноваженого відокремленого підрозділу.

У які строки подаємо? Податковий розрахунок за формою № 1ДФ формуйте та подавайте окремо за кожен квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу ( п.п. «б» п. 176.2 ПКУ, п. 2.1 Порядку № 4).

Причому якщо останній день строку подання Податкового розрахунку припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважатиметься операційний (банківський день), що настає за вихідним або святковим днем.

На що звернути увагу? Податкові агенти відображають у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ усю інформацію про нараховані та виплачені фізичним особам у звітному кварталі доходи, як оподатковувані, так і неоподатковувані. Це правило справедливо і для цілей заповнення розділу II Податкового розрахунку за формою № 1ДФ. Тобто в розділі II форми № 1ДФ за рядком «Військовий збір» відображаємо всі доходи, нараховані (виплачені) фізособам у звітному кварталі, незалежно від того, обкладалися вони ВЗ чи ні.

Що ще ми писали на цю тему

№ з/п

Назва статті/теми номера/спецвипуску

Джерело

1

«Звітна нова» форма № 1ДФ: особливості заповнення

2016, № 35-36, с. 18

2

Запитання з вебінару: 1ДФ

2016, № 31, с. 7

3

Військовий збір у формі № 1ДФ

2016, № 23, с. 29

4

ПСП + форма № 1ДФ = дружба!

2016, № 12, с. 31

5

Подаємо оновлену ф. № 1ДФ

2015, № 28, с. 5

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі