№21

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2017/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Мінфін проти інфляції: зміни до П(С)БО 22 Наказ Мінфіну від 17.02.2017 р. № 241
  • Які періоди можуть перевіряти податківці? За матеріалами категорії 136.01 Бази знань*
  • Нова податкова накладна — з 16 березня (після наказу Мінфіну від 23.02.2017 р. № 276*) З березня Мінфін відновив форму податкової накладної (ПН). Утім, на фоні бурхливих подій ДФСУ попереджає, що «для комфортності» ПН за новою формою потрібно реєструвати починаючи з 16 березня 2017 року. Ну а оскільки залишаються лічені дні, давайте, не гаючи жодної хвилини, поглянемо, як змінилася ПН цього разу.
  • «Штрафні» різниці: знайомимося разом Новий податковий рік традиційно приніс бухгалтерам багато сюрпризів. Серед них — нові податкові різниці з податку на прибуток. Ми продовжуємо знайомити вас з усіма законодавчими новинками і сьогодні в усіх подробицях розберемо ще одну з них — порядок розрахунку різниці в сумі визнаних штрафів, пені та неустойок*. Тож почнемо.
  • Розрахунок резерву сумнівних боргів: вам вирішувати — який метод обирати Продовжуємо розмову про формування резерву сумнівних боргів (РСБ). У попередній статті* ми говорили про основні правила створення РСБ і відповідальність за його нестворення. Тепер прийшла черга розібратися з особливостями застосування методів розрахунку резерву. Які методи розрахунку існують, як швидко і правильно розрахувати резерв? Ось про це й піде мова в цьому матеріалі. А для наочності наведемо приклади кожного з методів розрахунку РСБ.
  • Далекі поїздки: поїздом, літаком, автобусом В одному з минулих номерів ми разом пригадали порядок відшкодування проїзду працівників у міському транспорті. Сьогодні розглянемо відшкодування та облік далеких поїздок працівників. Як правило, такі поїздки в основному пов’язані з відрядженнями. Давайте розберемося, як їх правильно відшкодувати.
  • Ставки ЄП для ФОП у сімнадцятому році На прохання читачів сьогодні приділимо увагу питанням застосування ставок єдиного податку (ЄП), що діють у 2017 році. Річ у тім, що на ставки цього податку для єдинників 1-ї та 2-ї груп впливають місцеві фактори (тобто місцеві ради). Якою мірою і як це позначилося на ставках ЄП, що застосовуються цього року, і розбиратимемося.
  • Держдивіденди-2016 у розмірі 50 % Уряд постановою від 01.03.2017 р. № 120 затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, за результатами діяльності у 2016 році у розмірі 50 %.
  • Допомога по безробіттю — це скільки? Правління Фонду соцстраху на випадок безробіття постановою від 19.01.2017 р. № 132 установило з 1 квітня 2017 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю.
  • Як отримати дозвіл на спецводокористування Законом України від 07.02.2017 р. № 1830-VIII внесено зміни до Водного кодексу України, згідно з якими дозволи на спецводокористування будуть видаватися безоплатно терорганами Держводагентства.
  • Порядок переміщення товарів з/на територію АТО Кабмін постановою від 01.03.2017 р. № 99 затвердив Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі