№23

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2017/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Бажаєте агродотацію? Терміново подайте заяву! Наказ Мінфіну від 23.02.2017 р. № 275
  • Шпаргалка для заповнення ПН Змінюються часи, змінюється життя, змінюється облік, але є й ВІЧНЕ. І хай усе довкола спрощується, автоматизується, полегшується тощо, але незмінною залишається мегазначущість податкової накладної (ПН). Ну а оскільки з 16 березня (після наказу № 276, детальніше про який див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 21, с. 6) ПН вкотре зазнала перетворень, то є сенс з урахуванням змін, що трапилися з нею, максимально узагальнити інформацію про цей улюблений усіма бухгалтерами документ.
  • Резерв сумнівних боргів у податковому обліку — 2017 Основні правила нарахування резерву сумнівних боргів (РСБ) у бухгалтерському обліку ви вже знаєте*. Безумовно, його відображення в бухобліку безпосередньо впливає і на податковий облік у платників податку на прибуток. Як відображати операції зі створення, використання, коригування РСБ та списання безнадійної дебіторської заборгованості в податково-прибутковому обліку? Кому і як застосовувати податкові різниці за такими операціями? Які зміни відбулися в цьому питанні з 2017 року? На ці запитання ви знайдете відповіді в останній статті, присвяченій темі РСБ.
  • Уточнюємо податок на нерухоме майно У зв’язку із двократним підвищенням розміру мінзарплати з 1 січня 2017 року законотворці вимушені були піти на неординарний крок. Вони зменшили граничні розміри ставок податку на нерухомість, визначених у відносних величинах, які прив’язані до розміру мінзарплати. А для того щоб старі ставки місцевих податків відповідали новим реаліям, передбачили тимчасову перехідну норму — понижуючий коефіцієнт 0,5*. Нарешті на місцях оговтались від таких нововведень та наприкінці лютого вже почали затверджувати нові ставки, що діятимуть у 2017 році. Як платникам податку на нерухомість реагувати на такі зміни, ми розкажемо у цій статті.
  • Індексуємо зарплату за квітень 2017 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачено в березні 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у лютому 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 15, с. 25. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються в березні 2017 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі