№76

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 76 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Загальна система оподаткування (ч. 1) Відкрити свою справу… Хто хоча б раз не замислювався про це? І поки більшість людей тільки фантазує на цю тему, дехто все-таки наважується на такий крок. Але, ступивши на підприємницьку стезю, фізособа опиняється у вирі запитань. Перше з них — яку систему оподаткування обрати: загальну чи спрощену? Звичайно, спрощена привабливіша для підприємця, але іноді загальна може бути вигіднішою, а часом і зовсім єдино можливою. Визначилися з вибором і вирішили всі реєстраційні моменти? Тоді саме час дізнатися про нюанси роботи на обраній вами системі. А ми вам у цьому допоможемо. Зі спецвипуску ви дізнаєтеся про особливості обкладення підприємницьких доходів податком на доходи фізичних осіб, військовим збором, єдиним податком і єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також ми розповімо про те, як вести облік підприємницьких доходів і як за ними звітувати. Крім того, для тих, хто бажає змінити одну систему оподаткування на іншу, тут наведені нюанси обліку при такому переході. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податкові експерти Наталія Чернишова і Наталя Альошкіна.
  • Загальна система оподаткування (ч. 2)
  • Підприємці на єдиному податку (ч. 1) Серед ФОП не припиняє користуватися популярністю спрощена система оподаткування. І це зрозуміло, адже на те вона і спрощена, щоб простіше було вести облік, звітувати в контролюючі органи і платити податки. Тому цей розділ спецвипуску присвятимо підприємцям-єдиноподатникам. А розпочнемо з основних правил роботи на єдиному податку.
  • Підприємці на єдиному податку (ч. 2)
  • ЄСВ «за себе» У питаннях нарахування і сплати ЄСВ на перший план виходить Закон № 2464. Він відносить до платників ЄСВ у тому числі фізичних осіб — підприємців (як загальносистемників, так і єдиноподатників). Причому за загальним правилом вони зобов’язані сплачувати ЄСВ не лише з доходів найманих працівників (осіб, що виконують роботи та надають послуги за договорами цивільно-правового характеру), але і безпосередньо зі своїх підприємницьких доходів (ЄСВ «за себе»).
  • Нюанси обліку при зміні системи оподаткування Може так трапитися, що підприємець, який працює на загальній системі оподаткування, захоче «перетворитися» на єдиноподатника. Ну а що? Працювати на спрощеній системі простіше та дешевше. Водночас і підприємцю на єдиному податку може знадобитися перекинутися на «загальносистемну» сторону. Наприклад, якщо обсяг його доходу протягом календарного року перевищив «єдиноподатну» межу або він збирається здійснювати діяльність, яка для платників єдиного податку заборонена. У будь-якому разі, якщо «перехідне» рішення дозріло, то потрібно враховувати нюанси обліку при зміні системи оподаткування. Про них і поговоримо.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі