№05

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2018/№ 05 Інші номери журналу ›
  • Нова «касова дисципліна» від НБУ Раптова «смерть» Положення № 637*, що здавалося вічним, і набуття чинності з 05.01.2018 р. аналогічним Положенням № 148** могло якщо не злякати, то викликати занепокоєння бухгалтерської спільноти. Давайте розбиратися, чи такий «страшний біс»…
  • Нормативні новинки 2018 року Зовсім нещодавно ми познайомили вас із масштабними змінами в ПКУ, які привніс Закон України від 07.12.2017 р. № 2245-VIII (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 101, с. 3, 7). Але цим, на жаль, справа не обмежується. До вашої уваги пропонуємо огляд інших, не менш важливих, нововведень, які разом з податковою реформою — 2018 запрацюють у поточному році.
  • Індексація: приручаємо «звіра» Індексація… Чи такий вже страшний цей «звір», як його малюють? Повірте, зовсім не страшний! «Приручити» його може будь-який бухгалтер. Сумніваєтеся? Тоді прочитайте цю статтю. У ній ми розповімо про індексацію простою людською мовою.
  • Індексація: спробуємо уникнути? Про те, що таке індексація, як визначити «базовий» місяць і обчислити суму поточної індексації, читайте у статті на с. 7. Зараз пропонуємо вам розібратися іще з однією складовою індексації — індексаційною різницею. В яких випадках вона може з’явитися? А головне, як цьому запобігти?
  • «Трудова» і «пенсійна» квоти Сьогодні розповімо про дві квоти, встановлені для підприємств-роботодавців у Законі про зайнятість*. Одна — «трудова» квота — наша давня знайома. А ось із другою — «пенсійною» — матимуть справу з цього року невеликі фірмочки. Але про все по порядку.
  • Блокування ПН: «покращення» у дії Результати «покращення» ситуації на «ПН-блокувальному» фронті у зв’язку з прийняттям Закону № 2245* багато хто вже зміг відчути на практиці. У цьому матеріалі розповімо, що мало відбуватися на блокувальному «фронті», що відбувається фактично і що з усім цим можна зробити.
  • Індексація зарплати зовнішнього сумісника Працівник — зовнішній сумісник. На основному місці роботи право на індексацію не настало. Чи індексувати зарплату за сумісництвом?
  • Допомога по вагітності та пологах і ЄСВ-різниці Працівниця пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю і пологами з 7 грудня 2017 року. Суму допомоги розраховано і нараховано їй виходячи з окладу 3300 грн. В якому звітному періоді підприємство зобов’язане розрахувати і відобразити у звіті з ЄСВ суми доплат до мінімального страхового внеску за місяці 2018 року?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі