№55

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2018/№ 55 Інші номери журналу ›
  • Як заповнювати РК: податківці підбили підсумок Лист ДФСУ від 22.06.2018 р. № 18983/7/99-99-15-03-02-17*
  • Закон про ТОВ*: перше роз’яснення Мін’юсту Лист Мін’юсту від 07.06.2018 р. № 6623/8.4.3/32-18
  • ПДВ-декларація за червень: згадати все! На підході чергове нововведення: оновлена ПДВ-декларація в компанії з додатками. Місячні платники мають бути готові відзвітувати за нею вже за червень 2018 року. Що важливого слід врахувати при її складанні? Давайте обговоримо це в сьогоднішній статті.
  • Постачання послуг оренди: рік, квартал чи місяць? Досить часто у разі оренди майна, що триває цілий рік, сторони не можуть остаточно визначитися з періодичністю фіксації в обліку послуг оренди: чи то їм відображати постачання послуг по місяцях, або ж розтягнути постачання до закінчення кварталу, або взагалі — за підсумками року. Деякі навіть примудряються проводити оренду в «зручні» для себе періоди (наприклад, то за один, то одразу за декілька місяців). З якою ж усе-таки періодичністю слід відображати в обліку постачання послуг оренди? Давайте розбиратися.
  • Податок на нерухомість для фізосіб: як не переплатити зайвого Будемо відвертими: заклик «Заплати податки — і спи спокійно» не знайшов поки що широкої підтримки в суспільстві. «А навіщо їх платити? — питає дехто. — Мені й так непогано спиться». ☺ Та платити все одно доводиться. І тоді цей «дехто» втрачає сон. Бо страшно хвилюється, чи не заплатив він хоч на копійку більше, аніж потрібно. Як же повернути собі душевну рівновагу? Дуже просто! Навчіться рахувати свої податки самостійно, хоча б у загальних рисах, і ви почуватиметеся впевненіше. З чого почати? Ну хоча б з податку на нерухомість, строки сплати якого ось-ось спливуть.
  • Про особливості складання розрахунків коригування до податкових накладних, що видаються покупцям — платникам ПДВ* Державна фіскальна служба України у зв’язку з наявністю численних запитів платників податків щодо складання розрахунків коригування до податкових накладних, що видаються покупцям — платникам ПДВ, та беручи до уваги значну кількість помилок, яка допускається платниками при такому складанні, узагальнила роз’яснення про особливості заповнення табличної частини таких розрахунків коригування залежно від причин, з яких відбувається коригування, розміщені на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС, та індивідуальні податкові консультації, надані окремим платникам податків, та надає узагальнену інформацію для використання при підготовці проектів індивідуальних податкових консультації для платників податків, проведення семінарів та інших заходів масово-роз’яснювальної роботи.
  • Бухгалтерський тест за червень Для бухгалтера головне — впевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — жодних проблем. Але інколи відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми червневих номерів.
  • ЧИМ ЗАПАМ’ЯТАВСЯ ЧЕРВЕНЬ
  • Оновлено звітність з ЄСВ та порядок її заповнення Наказом Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511 викладено у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.
  • Податкові АТО-пільги — і в період проведення ООС Законом від 19.06.2018 р. № 2463-VІІІ унесено зміни до розд. ХХ ПКУ, якими продовжено дію пільг зі сплати військового збору та з оподаткування ПДВ на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, які відбуваються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС).
  • Зустрічайте новий Закон про валюту Президент підписав Закон України «Про валюту та валютні операції» від 21.06.2018 р. № 2473-VIII. Документ лібералізує валютні операції в Україні та замінить застарілий Декрет КМУ «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» від 19.02.93 р. № 15-93.
  • Первинка — тільки українською мовою Податківці у Базі знань (категорія 102.21) нагадують, що первинні документи, облікові регістри, бухгалтерська та інша звітність повинні складатися українською мовою.
  • Є «спецвододозвіл» — звітуйте навіть за бездіяльність Податківці у Базі знань (категорія 121.05) зазначили, що первинному водокористувачеві, якщо у нього є дію чий дозвіл на спецводокористування, треба подавати податкову декларацію з рентної плати навіть тоді, коли у нього відсутній у звітному періоді об’єкт оподаткування рентною платою за спецводокористування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі