№31

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2019/№ 31 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Щорічна відпустка: основні моменти (ч. 1) Літо вже не за горами. Чи буде воно спекотним, ми дізнаємося досить скоро. Але вже зараз можемо з упевненістю сказати, що в літній сезон немало доведеться попітніти «зарплатним» бухгалтерам, адже саме влітку більшість працівників воліють ходити у відпустки. На допомогу вам, дорогі бухгалтери, ми підготували «відпускний» спецвипуск. З нього ви дізнаєтеся про правила надання щорічних відпусток, їх оплату, компенсацію за невикористані дні відпустки, а також про створення та використання резерву відпусток. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податковий експерт Наталія Чернишова, експерти з питань оплати праці Лілія Ушакова та Олена Савченко.
  • Щорічна відпустка: основні моменти (ч. 2)
  • Оплата відпусток Тепер, коли основні «відпускні» моменти з’ясовані, приступимо до розгляду оплати відпусток. Для кожного працівника відпускні — це святе, тому бухгалтеру дуже важливо розрахувати їх правильно. Щоб із цим не виникло труднощів, дотримуйтеся нижченаведених правил.
  • Відпускні в обліку та звітності Визначили суму відпускних? Добре. Але розслаблятися рано. Адже тепер потрібно правильно їх нарахувати, а крім того, визначити оподатковуваний дохід працівника, утримати податок на доходи фізосіб (ПДФО) і військовий збір (ВЗ), а також нарахувати на нього єдиний соціальний внесок (ЄСВ). А далі слід відобразити відпускні в обліку та звітності. Як упоратися із цими завданнями, ви дізнаєтеся прямо зараз.
  • Компенсація за невикористану відпустку Звільняється співробітник, що не відгуляв усі дні відпустки? Тоді пам’ятайте, що він має законне право отримати компенсацію за такі дні. Крім того, окремі працівники, за бажанням, можуть отримати грошову компенсацію замість заслужених днів відпустки, не припиняючи трудові відносини. Як правильно розрахувати таку компенсацію? Яке відображення вона знайде в обліку та звітності? Шукаємо відповіді на ці запитання!
  • Забезпечення на оплату відпусток Невблаганно наближається літо, а з ним і пік відпускної активності. Для працівників це, звичайно, приємний момент, але масовий вихід співробітників у відпустки призводить до того, що відпускні витрати протягом року розподіляються нерівномірно: що називається, влітку — густо, а в інші періоди — пусто. Щоб уникнути такого перекосу у витратах, нацстандарти наказують створювати резерв на оплату відпусток. Чи всім це робити обов’язково і як правильно створити такий резерв, повідає цей розділ спецвипуску.
  • Перелік використаних документів
  • Порядок обчислення середньої заробітної плати Затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі