Теми статей
Обрати теми

Якщо ФОП не сплачував єдиний податок з 01.08.2023

Томашпольський Сергій, податковий експерт
ФОП групи 1 і після 01.08.2023 не сплачував єдиний податок (ЄП). У ЄП-декларації щомісячні авансові внески не показував. Втім, як з’ясувалося, ФОП здійснює діяльність на території, якої немає в Переліку територій. Що тепер йому робити?

Несплата ЄП з 01.08.2023: умови

Згідно з ПКУ з 01.08.2023 (починаючи зі сплати за серпень 2023) можливість несплати ЄП залишилась тільки для ФОП групи 1 чи 2 за умови виконання таких вимог (п. 11 підрозд. 8 розд. XX ПКУ):

Які ФОП?

За які періоди можуть не сплачувати?

«податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України станом на дату початку бойових дій або тимчасової окупації»

«за період з першого числа місяця, в якому почалися бойові дії на відповідній території, виникла можливість бойових дій або почалася тимчасова окупація такої території, до останнього числа місяця, в якому було завершено такі активні бойові дії, припинено можливість бойових дій або завершено тимчасову окупацію»

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі