Теми статей
Обрати теми

Перевірки та штрафи щодо бенефіціарів відстрочено до 01.09.2024

Амброзяк Наталя, юрист
Уже вкотре Мін’юст відстрочує набуття чинності Порядком повідомлення про розбіжності між даними щодо бенефіціарів*, які містяться у ЄДР** та фактичних даних про них. А саме з набуттям чинності цим документом пов’язані «санкційно-бенефіціарні» ризики для юридичних осіб. Зокрема, старт для процедури надсилання повідомлень відклали з 1 квітня 2024 року до 1 вересня цього ж року. Однак тримати руку на пульсі все одно варто. Тож нагадуємо, про які-такі негативні наслідки йдеться та чи варто усім юрособам перейматися щодо цього.

* Порядок повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей.., затверджений наказом Мін’юсту від 12.07.2023 № 2542/5 (далі — Порядок № 2542).

** Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Про загрозу негативних «бенефіціарних» наслідків для юросіб у зв’язку з набуттям чинності Порядком № 2542 ми попереджали у «Податки & бухоблік», 2023, № 80. Нагадували про них також у «Податки & бухоблік», 2023, № 96. Причому робили це через те, що якраз-таки відбулося відстрочення набуття чинності Порядком № 2542.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі