Теми статей
Обрати теми

Навчальна відпустка: чи можна відмовити?

Вороная Наталія, експерт з кадрових і податкових питань
Хтось здобуває вищу освіту до початку трудової діяльності, а хтось — одночасно з нею. Для останніх законодавство передбачає надання оплачуваних навчальних відпусток. Чи може роботодавець відмовити працівнику у такій відпустці або не оплатити її? Давайте про це поговоримо.

Право на навчальну відпустку

Оплачувані відпустки у зв’язку з навчанням у вищих навчальних закладах передбачені ст. 15 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) та ст. 216 КЗпП.

Так, додаткові оплачувані відпустки надають працівникам, які без відриву від виробництва успішно навчаються у вишах на вечірній та заочній формах навчання. Вони надаються за основним місцем роботи (див. ст. 217 КЗпП) на підставі заяви працівника та довідки-виклику з вишу.

Яку тривалість навчальної відпустки встановлено ст. 216 КЗпП для студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, ви можете побачити в таблиці нижче.

Тривалість навчальної відпустки для студентів та аспірантів вишів

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі