Теми статей
Обрати теми

Спочатку — прибуткова декларація, потом — фінзвітність: які можуть бути проблеми?

Войтенко Тетяна, податковий експерт
Підприємство подало декларацію з податку на прибуток, а вже після цього надіслало фінансову звітність. З якими негативними наслідками може стикнутися такий прибутківець? Давайте з’ясуємо.

Фінзвітність — додаток до прибуткової декларації

Від платників податку на прибуток п. 46.2 ПКУ вимагає подавати разом з відповідною прибутковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Фінансова звітність є додатком до декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною (п. 46.2 ПКУ)

Щодо платників податку на прибуток, які зобов’язані оприлюднювати свою річну фінзвітність (кого стосується цей обов’язок, див. у статті «Річна фінзвітність: оприлюднення» // «Податки & бухоблік», 2024, № 11), то вони згідно з абзацами другим і четвертим п. 46.2 ПКУ разом із річною декларацією мають подати фіскалам (1) Баланс (Звіт про фінансовий стан) і (2) Звіт про фінансові результати (Звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід), ще не перевірені аудитором. Саме ці дві форми фінзвітності є додатком до прибуткової декларації та її невід’ємною частиною (п. 46.2 ПКУ).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі