Теми статей
Обрати теми

Арештовано кошти на рахунку: розраховуємось із контрагентами готівкою

Хмелевський Ігор, податковий експерт
Чи можна видати готівку підзвітній особі, щоб вона через банк погасила нашу заборгованість перед іншим підприємством за отриманими раніше авансами? Рахунки нашого підприємства заблоковано, тому безготівково це зробити не можемо. Чи слід у такому разі подавати авансовий звіт?

Якщо готівку ще не вилучили в рахунок боргів, ви можете використати її для розрахунків із контрагентами через підзвітну особу. Обмеження на готівкові розрахунки при видачі коштів під звіт, а також при внесенні їх через касу банку не діють. Авансовий звіт у будь-якому разі подати доведеться.

Докладніше — далі.

Хто може заарештувати рахунок? Приватний або державний виконавець (далі — виконавець) самостійно або податківці, але останні тільки через суд (п.п. 94.6.2 ПКУ). Крім того, рахунок може бути заблокований банком у разі здійснення фінансового моніторингу.

За що? Виконавці можуть накласти арешт для примусового виконання судових та інших рішень, що мають силу виконавчого документа (наприклад, податкової вимоги з ЄСВ-боргом).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі