Теми статей
Обрати теми

Премія до 8 Березня: її доля після закінчення свята

Гуль Тетяна, експерт з питань оплати праці
Отримувати подарунки люблять усі! А грошовий подарунок від роботодавця до першого весняного свята окриляє працівниць, що позитивно позначиться на кінцевому результаті роботи. Ось тільки бухгалтер із нарахування зарплати може бути трохи спантеличений. Як нарахувати премію до 8 Березня, чи підлягає вона оподаткуванню, як розрахувати доплату до МЗП, як надалі її враховувати в розрахунку «середньої»? Запитань море. Щоб свято було радісним і легким для всіх, ми підготували для вас відповіді на ці та інші запитання.

Перед тим як перейти до запитань про подальшу долю премії до свята після його закінчення, відзначимо, що виплату такої премії слід передбачити в колективному договорі підприємства, установи, організації. Крім того, умови та порядок її виплати, розміри премії, коло одержувачів прописують у Положенні про оплату праці або Положенні про преміювання.

Для госпрозрахункових підприємств для виплати премії до 8 Березня буде достатнім передбачити таку премію в колдоговорі та/або в Положенні про преміювання.

Для бюджетних організацій цього недостатньо. Усе тому, що умови оплати праці таких працівників визначаються постановами КМУ (і відомчими актами, розробленими на їх виконання). Про те, яким категоріям працівників бюджетної сфери можна виплатити премію до 8 Березня, читайте в «Бюджетна бухгалтерія», 2018, № 9, с. 22.

Отже, підстави для святкової премії передбачені, документи правильно оформлені, премія виплачена працівникам. І тут до роботи береться (не включаючи саму виплату премії) бухгалтер з нарахування зарплати. Саме йому належить правильно нарахувати зарплату за березень, враховуючи й премію до 8 Березня, визначити доплату до МЗП, утримати ПДФО, ВЗ із премії, нарахувати на неї ЄСВ. Крім того, він повинен знати, як відобразити премію в зарплатній звітності, а також як надалі враховувати її при розрахунку середньої зарплати.

Допоможемо бухгалтерові розібратися з цими питаннями!

Премія до 8 Березня & МЗП

У ст. 31 Закону про оплату праці серед виплат, які нараховують «зверху» МЗП, зазначені премії до святкових і ювілейних дат. При цьому фахівці Мінсоцполітики в листі від 02.11.2017 р. № 2688/10/101-17 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2017, № 44, с. 6) до святкових дат відносять офіційно встановлені в Україні святкові і неробочі дні, професійні свята і пам’ятні дати.

Так, перелік державних святкових і неробочих днів визначений ст. 73 КЗпП. Водночас колективним договором або іншим актом роботодавця може бути визначений перелік святкових і ювілейних дат, до яких працівникам виплачуються премії.

Увага!

Премія до державних свят, зазначених у ст. 73 КЗпП, у тому числі й до 8 Березня, нараховується «зверху» МЗП.

Приклад. Працівниці бюджетної установи з оплатою за ЄТС (4-й тарифний розряд) у березні 2019 року нараховані такі виплати:

оклад 2440 грн.;

надбавка за складність і напруженість у роботі в розмірі 30 % посадового окладу — 732 грн.;

премія до 8 Березня — 500 грн.

Премію до святкового дня 8 Березня нараховують «зверху» МЗП (у 2019 році — 4173 грн.). Тому з МЗП порівнюватимемо тільки зарплату, нараховану працівниці за умовами трудового договору. Визначимо розмір зарплати за березень 2019 року:

2440оклад + 732надбавка = 3172 грн.

Це менше МЗП у місячному розмірі (3172 грн. < 4173 грн.). Тому працівниці необхідно розрахувати доплату до МЗП:

4173 - 3172 = 1001 (грн.).

Загальний розмір зарплати за березень 2019 року, яка буде нарахована працівниці, складе:

2440оклад + 732надбавка + 1001доплата до МЗП + 500премія до 8 Березня = 4673 грн.

Премія до 8 Березня & оподаткування

Премія до 8 Березня входить до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат (п.п. 2.3.2 Інструкції № 5). Для цілей оподаткування така премія підпадає під визначення «заробітна плата» (п.п. 14.1.48 ПКУ і п.п. 5 п. 3 розд. IV Інструкції № 449).

Тому обкладати податками таку виплату необхідно як зарплату – нарахувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ), утримати податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) і військовий збір (ВЗ). Крім того, оскільки премія – це зарплата, її потрібно включати до загальної суми оподатковуваного місячного доходу, з яким порівнюється гранична сума доходу, що надає право працівникові на отримання податкової соціальної пільги.

За умовами наведеного вище прикладу загальний розмір зарплати працівниці склав 4673 грн. Зробимо необхідні утримання та нарахування.

ПДФО. Припустимо, що працівниця має право на ПСП на двох дітей, а також користується правом на збільшення граничного розміру зарплати кратно кількості дітей. Її сума зарплати не перевищує граничного розміру, що надає право на «дитячу» ПСП (4673 грн. < 5380 грн.). Отже, до її зарплати можемо застосувати ПСП на «дітей». Утриманий ПДФО складе:

(4673 - 960,50 х 2) х 18 % = 495,36 грн.

ВЗ. При утриманні ВЗ податкову соціальну пільгу не застосовують. ВЗ утримують з усієї суми «грязної» зарплати:

4673 грн. х 1,5 % = 70,10 грн.

ЄСВ. Нарахована сума зарплати з урахуванням премії до 8 Березня перевищує МЗП. Тому ЄСВ нараховуємо на фактичну суму:

4673 грн. х 22 % = 1028,06 грн.

Окремо хочеться зупинитися на такій ситуації. Премія до 8 Березня була виплачена жінці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років. Перше запитання, яке виникає: а чи належить взагалі такій жінці премія до 8 Березня, адже свої трудові обов’язки вона не виконує? Усе залежить від того, як прописані умови виплати святкової премії в Положенні про преміювання.

Якщо серед одержувачів премії зазначені всі жінки-працівниці підприємства, установи, організації, то й право на таку премію є в усіх, у тому числі й у працівниці, яка тимчасово перебуває вдома у відпустці для догляду за дитиною.

Якщо ж у Положенні про преміювання обмежене коло одержувачів премії, наприклад, зазначено, що премії до святкових дат не виплачують особам, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років тощо, то виплатити премію до 8 Березня такій жінці не вийде (див. також лист Мінсоцполітики від 29.12.2017 р. № 3018/0/101-17 // «ОП», 2018, № 3, с. 6).

Друге запитання: якщо жінці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років, була виплачена премія до 8 Березня, чи потрібно контролювати сплату ЄСВ з МЗП? Так, потрібно. Пояснимо чому.

Коли працівник увесь місяць не працював і перебував у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років або у відпустці без збереження заробітної плати і йому цього місяця взагалі не нараховувалися доходи (відсутня база нарахування ЄСВ), вимогу про сплату ЄСВ з МЗП застосовувати не потрібно.

Але інша справа, якщо в місяці перебування у відпустці для догляду за дитиною до 3 (6) років був нарахований дохід, оподатковуваний ЄСВ.

Премія до свята входить до фонду оплати праці та, відповідно, обкладається ЄСВ. Таким чином, у випадку якщо сума премії як єдина оподатковувана ЄСВ виплата за звітний місяць менше розміру МЗП, то єдиний внесок потрібно сплачувати з мінімальної зарплати.

Премія до 8 Березня & звітність

Відображати премію у звітності слід як зарплатну виплату, тобто у загальній сумі із заробітною платою, нарахованою за відпрацьований час. У Податковому розрахунку за формою № 1ДФ суму «святкової» премії відображаємо з ознакою доходу «101». У таблицях 1 і 6 Звіту з ЄСВ така премія відображається у складі зарплати звітного місяця.

Як буде заповнена таблиця 6 ЄСВ-звіту і Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за умовами прикладу, наведеного вище, покажемо на рис. 1 і 2.

Таблиця 6. Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам

img 1

Рис. 1. Фрагмент таблиці 6 ЄСВ-звіту за березень 2019 року

img 2

Рис. 2. Фрагмент Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 1 квартал 2019 року

Премія до 8 Березня & розрахунок «середньої»

Середню зарплату розраховують на підставі двох різних порядків. Відпускну, відрядну, «військову» та іншу середню виходячи з виплат за 2 місяці — на підставі Порядку № 100, «непрацездатну» середню — на підставі Порядку № 1266. Тому й премія до 8 Березня по-різному братиме участь у розрахунку середньої зарплати.

Відпускні, «військовий», «відрядний» середній заробіток тощо. Середню зарплату для розрахунку таких виплат розраховуєте згідно з Порядком № 100. А в ньому чітко сказано: премію до свята до розрахунку середньої зарплати не включати (див. п.п. «и» п. 4 Порядку № 100).

Лікарняні і декретні. При розрахунку середньої зарплати для визначення розміру таких виплат керуємося Порядком № 1266 (ср. ). Премія до свята бере участь у розрахунку лікарняних і декретних, оскільки вона (див. п. 3 Порядку № 1266):

а) включається до фонду оплати праці згідно з Інструкцією № 5 як інші заохочувальні та компенсаційні виплати;

б) обкладається ЄСВ.

При цьому до розрахунку включають усю суму премії незалежно від кількості відпрацьованих днів у місяці. Наприклад, якщо частину місяця або цілий місяць працівник був у щорічній відпустці, а йому була нарахована премія до 8 Березня, то її враховуйте в розрахунку середньої зарплати в повній сумі. Навіть у тому випадку, якщо місяць не був повністю відпрацьований з поважної в розумінні Порядку № 1266 причини, ділити премію 8 Березня пропорційно відпрацьованим дням не потрібно.

Але в цьому правилі є винятки.

Якщо місяць, в якому була нарахована премія до 8 Березня, не був повністю відпрацьований з поважної причини, то його слід виключити з розрахункового періоду. Разом з ним буде виключена й премія до 8 Березня. Тобто в цій ситуації вона не братиме участі у розрахунку «непрацездатної» середньої зарплати (див. листи Мінсоцполітики від 16.09.2015 р. № 526/18/99-15, від 13.10.2016 р. № 334/18/99-16 // «ОП», 2016, № 21, с. 6).

Нижче в таблиці наведемо інформацію про те, як включати премію до 8 Березня (а також інші святкові премії) до розрахунку середньої зарплати.

Порядок включення премії до свята до розрахунку середньої зарплати

Ситуації

Розрахунок середньої зарплати згідно з

Порядком № 1266

Порядком № 100

Премія до свята нарахована в місяці, в якому працівник:

Включайте в повній сумі

Не включайте до розрахунку

• відпрацював усі дні;

• частину місяця перебував у відпустці і частину місяця працював;

• увесь місяць перебував у відпустці;

• і працював, і був відсутній з поважних причин;

• і працював, і перебував у відпустці, і був відсутній з поважних причин

• не відпрацював жодного дня з поважних причин

Не включайте до розрахунку

Висновки:

• Виплата премії до 8 Березня має бути передбачена в колдоговорі, а для бюджетних установ — зазначена також і в нормативно-правових актах.

• Премію до 8 Березня нараховують «зверху» МЗП.

• З премії до 8 Березня утримують ПДФО, ВЗ і нараховують ЄСВ як із звичайної заробітної плати.

• Премію до 8 Березня не включають до розрахунку середньої зарплати згідно з Порядком № 100.

• Оскільки на премію до 8 Березня нараховують ЄСВ, вона належить до виплат, які беруть участь у розрахунку «непрацездатної» середньої зарплати згідно з Порядком № 1266.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі