Теми статей
Обрати теми

Нічні години у святковий день: як оплатити при підсумованому обліку

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Черговий адміністратор за графіком роботи на березень 2020 року має відпрацювати 168 годин (норма для березня), з них 56 — нічних та 16 — святкових годин (2 години з яких припадають на нічний час). Заробітна плата нараховується виходячи із окладу (ставки). Місячний оклад — 2859,00 грн, надбавка за складність – 15 %, доплата за роботу у нічний час — 40 %, індексації немає. Як розраховувати оплату за роботу у святкові дні: в одинарному чи подвійному розмірі? Чи подвоювати оплату за роботу у святковий день у нічний час? Чи всі перелічені нарахування враховувати при обчисленні доплати до МЗП?

Підсумований облік

Розплутувати цей клубок запитань розпочнемо з підсумованого обліку робочого часу.

Стаття 61 КЗпП передбачає, що деякі підприємства, установи, організації можуть запроваджувати підсумований облік робочого часу за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), дотримуючись нормальної (ст. 50 КЗпП) кількості робочих годин в обліковому періоді.

Що стосується тривалості облікового періоду, то тут є свобода вибору. Роботодавці можуть самостійно обирати: місяць, квартал, півріччя, рік тощо — залежно від специфіки роботи підприємства (пункт 6 Методичних рекомендацій щодо застосування підсумованого обліку робочого часу, затверджених наказом Мінпраці від 19.04.2006 р. № 138). Обліковий період охоплює робочий час, робочі години у святкові та вихідні дні, години відпочинку. Щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, встановлена графіком, може коливатися протягом облікового періоду, але загальна сума годин роботи за обліковий період має дорівнювати нормі робочого часу в обліковому періоді. У випадку, який ми розглядаємо, роботодавець обрав обліковий період — місяць. Звісно ж, для працівників, що працюють при підсумованому обліку робочого часу, роботодавці складають графік (змінний або індивідуальний). Нагадаємо, що такі графіки:

• розробляються за довільною формою;

• затверджуються адміністрацією з погодження профкому або представника трудового колективу;

• не менш ніж за місяць до введення в дію доводяться до відома робітників та службовців (пункт 13 постанови «Про затвердження типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників та службовців підприємств, установ, організацій» від 20.07.84 р. № 213).

При підсумованому обліку робочого часу графіки роботи можуть бути складені таким чином, що робочі години припадатимуть на нічний час, атакож у святкові дні.

Доплата за нічні години роботи

Нічним вважається час з 22:00 до 6:00 (ст. 54 КЗпП). Робота у такі години підлягає додатковій оплаті у підвищеному розмірі, встановленому генеральною, галузевою (регіональною) угодами та колективним договором, але не менш ніж 20 % тарифної ставки (окладу) за всі відпрацьовані нічні години (ст. 108 КЗпП). У нашому випадку доплата за роботу в нічний час установлена в розмірі 40 %.

Оплата роботи у святкові дні

Робота у святкові дні підлягає оплаті у подвійному розмірі годинної або денної ставки працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками (ст. 107 КЗпП).

А роботу у свята працівникам, які отримують місячний оклад, розраховують:

• у розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу (як у нашому випадку);

• у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота провадилася понад місячну норму*.

* Детальніше про всі тонкощі застосування підсумованого обліку робочого часу ви можете прочитати у статтях «Підсумований облік робочого часу: складаємо графік і заповнюємо Табель» та «Підсумований облік робочого часу: оплачуємо працю» // спецвипуск «ОП», 2019, № 22/1.

Якщо робоча зміна чергового адміністратора за графіком роботи розпочинається о 8:00 8 березня (святковий день) і закінчується о 8:00 наступного дня, то заробітна плата за відпрацьовану в межах норми робочого часу 24-годинну зміну включатиме: оклад + надбавка за складність 15 % + святкові (одинарна годинна ставка понад оклад) + нічні (доплата — 40 %).

Для наочності покажемо це на рисунку.

img 1

Структура оплати праці за зміну, яка припала на святковий день

Як бачите, з 8:00 до 22:00 адміністратору нараховуємо оклад, надбавку за складність 15 % та одинарну годинну ставку за роботу у святковий день**. З 22:00 до 24:00 8 березня до зазначених виплат ще додаємо доплату за роботу в нічний час 40 %.

** Якщо робота у святковий день провадиться понад місячну норму, то потрібно нарахувати подвійну годинну ставку за відпрацьовані понаднормові «святкові» години.

9 березня — це вже звичайний робочий день адміністратора. Тому з 0:00 до 6:00 ранку нараховуємо йому оклад, надбавку за складність 15 % та доплату за роботу в нічний час 40 %. А з 6:00 до 8:00 ранку він отримає лише оклад та надбавку за складність 15 %.

Звісно, саме погодинно нараховувати зарплату за «святкову» зміну не обов’язково. Варто розрахувати загальну кількість відпрацьованих за місяць годин, за які передбачено доплату (нічних, святкових), а вже потім нарахувати суми доплат. Адже може виявитись, що працівник має право ще й на доплату до розміру «мінімалки».

Що не враховуємо при розрахунку доплати до МЗП

Поряд з великою кількістю доплат та надбавок слід пам’ятати про державні соціальні гарантії щодо доплати до МЗП, бо це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці (ст. 3 Закон про оплату праці)***. У свою чергу, ст. 31 Закону про оплату праці говорить нам таке: якщо заробітна плата працівника за повністю відпрацьований місяць менша за мінімальну, то роботодавець зобов’язаний здійснити доплату до рівня МЗП. Але обчислення розміру заробітної плати для забезпечення її мінімального розміру не обходиться без нюансів. А саме, при обчисленні доплати до рівня МЗП не враховуються, зокрема:

*** Детальніше про доплату до рівня МЗП можна прочитати у статтях «Доплата до МЗП: гід по гарантії» та «Доплата до МЗП: секрети застосування» // «ОП», 2020, № 2.

• доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я;

доплати за роботу в нічний та надурочний час;

• доплати за роз’їзний характер робіт;

• премії до святкових і ювілейних дат.

А от доплата за роботу у святковий день враховується у складі зарплати для порівняння її розміру з МЗП.

Нарахування заробітної плати

Заробітна плата нараховується кожного місяця на підставі табеля обліку використання робочого часу (типова форма П-5, затверджена наказом Держкомстату від 05.12.2008 р. № 489), в якому фіксується фактичний час роботи, робота у святкові дні, робота в нічний час, вихідні дні, відпустки, відрядження, години понаднормової роботи тощо.

Продемонструємо розрахунок зарплати чергового адміністратора з наведеного прикладу у таблиці.

Нарахування зарплати при підсумованому обліку робочого часу

Вид нарахувань

Сума грн, розрахунок

Оклад за повністю відпрацьований місяць

2859,00

Годинна ставка (виходячи з окладу — 2859,00 грн та норми на місяць — 168 годин)

17,02

(2859,00 : 168)

Надбавка за складність (15 %)

428,85

(2859,00 х 15 %)

Доплата за роботу в нічний час (56 годин). Колдоговором установлено розмір 40 %

381,25

(17,02 х 56 х 40 %)

Оплата за роботу у святкові дні (16 годин)

272,32

(17,02 х 16)

Порівнюємо нараховану за місяць зарплату (не враховуючи нічні) з розміром МЗП (4723,00 грн)

2859,00 + 428,85 + 272,32 = 3560,17 < 4723,00

Доплата до рівня МЗП

1162,83

(4723,00 - 3560,17)

Усього нараховано заробітної плати за місяць

5104,25

(2859,00оклад + 428,85надбавка 15% + 272,32святкові + 381,25нічні + 1162,83доплата до МЗП)

Висновки

• Для нарахування оплати за години роботи у святкові дні ст. 107 КЗпП передбачає одинарну годинну або денну ставку понад оклад для працівників, які отримують місячний оклад за умови відпрацювання місяця в межах норми.

• Розмір доплати за роботу у нічні години (ст. 108 КЗпП) встановлюють у Галузевій угоді або колдоговорі, але не нижче ніж 20 % тарифної ставки (окладу) за такі години.

• При обчисленні доплати до МЗП не слід враховувати доплату за роботу у нічний час.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі