№2

Оплата праці, січень, 2020/№ 2 Інші номери журналу ›
  • Проєкт Закону про працю: перспективні правила «трудового» життя Сьогодні ми поговоримо про проєкт Закону України «Про працю» від 28.12.2019 р. № 2708 (далі — Закон про працю). Він поданий на розгляд до Верховної Ради Кабміном, і є велика ймовірність, що його прийме парламентська більшість. Давайте ознайомимося з цим документом.
  • Змінилися всі бюджетні рахунки: навіть відкриті у форматі IBAN Не секрет, що з 01.01.2020 р. змінилися реквізити бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів, власних надходжень бюджетних установ та інших доходів бюджету.
  • Щодо строків виплати зарплати та допомоги від ФСС Лист від 19.11.2019 р. № 1680/0/206-19
  • Зарплата і допомога від ФСС: «строкові» нюанси У листі Мінсоцполітики від 19.11.2019 р. № 1680/0/206-19, що коментується, фахівці працеоплатного відомства розглянули питання про строки виплати зарплати і допомоги з ФСС.
  • Щодо порядку виплати зарплати Лист від 06.09.2019 р. № 1268/0/206-19 (витяг)
  • Аванс для працівника-новачка Усі роботодавці знають, що зарплату працівникам треба виплачувати щонайменше двічі на місяць: зарплату за першу половину місяця (так званий аванс) і зарплату за другу половину місяця.
  • Працівники, які виконують функції з обслуговування держорганів: розміри посадових окладів на 2020 рік З 01.01.2020 р. збільшились посадові оклади працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування. У попередньому номері ми розповідали, що це збільшення відбулося завдяки постанові КМУ від 24.12.2019 р. № 1112. Тож давайте детальніше розглянемо її у нашій статті.
  • Доплата до МЗП: гід по гарантії Одного разу в далекому 2017 році (а точніше 01.01.2017 р.) у Законі про оплату праці з’явився новенький п. 3, який вимагав, щоб розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці був не нижчий розміру мінімальної заробітної плати (МЗП). З тієї миті у роботодавців з’явився ще один «головний біль». Адже така МЗП-вимога — це державна соціальна гарантія, обов’язкова до виконання всіма підприємствами, установами, організаціями, за ігнорування якої доведеться нести відповідальність. Залишився цей «головний біль» і цього року. Тому сьогодні пропонуємо згадати основні особливості виконання цієї держгарантії.
  • Доплата до МЗП: секрети застосування У попередній статті ми розповіли про основні правила застосування і визначення доплати до МЗП та підкріпили ці знання прикладами. Сьогодні ускладнимо ситуацію. Розберемо, як застосувати вимогу про виплату зарплати не нижче МЗП в особливих випадках і що надалі робити з такою доплатою. Поїхали.
  • Золоті правила: застосовуємо ПСП «на дітей» Право працівників на застосування податкової соціальної пільги (ПСП) закріплене законодавством. Проте щоб скористатися ПСП, існує низка правил і винятків. Про це далі.
  • ПСП «на дітей»: попрактикуємося! «Година роботи навчить більше, ніж день пояснень»*. Тому, як би довго ми не розповідали вам про нюанси надання ПСП «на дітей», відчути всі її тонкощі вам допоможе лише практика. Тому давайте перейдемо до прикладів.
  • Зарплата з КПК: нова заборона від НБУ! Нацбанк заборонив суб’єктам господарювання використовувати корпоративні платіжні картки (КПК) для виплати заробітної плати, виплат соціального характеру.
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у січні 2020 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі