№22/1

Оплата праці, листопад, 2020/№ 22/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Обов’язкові медогляди: для кого й коли? Згідно з чинним законодавством певні категорії працівників при прийнятті на роботу або в процесі трудової діяльності повинні проходити медичні огляди. У межах цієї статті розглянемо, для кого обов’язкові медогляди та яких видів вони бувають.
  • «Інвалідний» звіт: перезавантаження Звіт за формою № 10-ПІ залишався незмінним багато років. І ось настав момент перезавантаження: наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591 затверджено нову форму Звіту й Інструкцію щодо її заповнення. «Дорога ложка до обіду». Тому «по кісточках» заповнення оновленого Звіту розберемо ближче до строку його здавання — на початку наступного року. А зараз лише коротко змалюємо, до чого нам готуватися. Поїхали.
  • Профілактичний медогляд як гарант інфекційної безпеки Чинне санітарне законодавство зобов’язує працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, проходити медичні огляди. Правила проведення таких медоглядів обговоримо в цій статті.
  • Трудові медогляди: дотримуємося процедури Обов’язок організувати проведення попереднього, періодичних і позачергових медичних оглядів покладається на роботодавця. Давайте розглянемо порядок проведення таких заходів.
  • Медогляд працівника з інвалідністю Працівникові установи встановлено інвалідність (III група). Чи є якісь особливості проходження чергових (періодичних) медоглядів для осіб з інвалідністю?
  • Беремо на роботу іноземця Якщо у вас виникла необхідність запросити до себе на роботу іноземця, то передусім потрібно розібратися з правилами працевлаштування іноземних громадян в Україні. Якраз із цим питанням ми вам зараз і допоможемо.
  • Беремо сумісника на роботу: які документи вимагати? Чи можу я взяти співробітника як зовнішнього сумісника на 0,5 ставки, якщо він з 2018 року працює на іншому підприємстві, теж за зовнішнім сумісництвом (надав довідку з цього підприємства)? Які підтвердні документи щодо основного місця роботи має надати зовнішній сумісник?
  • Скорочення сумісника: суперечливі нюанси У зв’язку з реорганізацією підприємства виникла необхідність у скороченні штату. Серед працівників, які підлягають скороченню, є такі, що працюють за сумісництвом. Як, дотримуючись норм законодавства, скоротити сумісника? Чи потрібно його попереджати за 2 місяці та що робити з вихідною допомогою?
  • У трудовій книжці забули записати назву організації Працівник уперше прийнятий на роботу. Заповнюючи розділ «Відомості про роботу» трудової книжки, помилково відразу внесли запис під номером «1» з датою і реквізитами наказу про прийняття на роботу. При цьому забули зверху вписати назву організації. Як можна виправити помилку?
  • Робота вдома і ненормована відпустка У зв’язку з поширенням коронавірусу і введенням карантину працівники підприємства переведені на віддалену роботу (працюють удома). Чи зараховувати час роботи вдома до стажу, що надає право на відпустку за ненормований робочий день?
  • Відпустка за свій рахунок для новачка На попередньому місці роботи працівник пропрацював 1 місяць 3 дні, звільнився за власним бажанням і при звільненні отримав компенсацію за 2 невикористаних дні щорічної відпустки. Не відпрацювавши 6 місяців на новому місці роботи, цей працівник просить надати йому відпустку без збереження зарплати тривалістю 24 календарних дні. Чи зобов’язаний роботодавець задовольнити прохання працівника?
  • Одна заява на декілька відпусток: чи можна надавати та як оформити? Працівник просить надати йому щорічну відпустку по два дні раз на тиждень протягом місяця. У заяві перелічив дати. Тобто не різними заявами, а однією. Керівник наполягає зробити також один наказ. Розумію, що це неправильно, але довести не можу. Підкажіть, де можна знайти подібну інформацію?
  • Як має атестуватися педагогічний працівник-сумісник Як має атестуватися педагогічний працівник закладу загальної середньої освіти, обіймаючи посади практичного психолога та соціального педагога на 0,5 посади за кожною з них?
  • Психологічні аспекти віддаленої роботи Ми живемо в цікавих умовах змін. Пандемія COVID-19 накладає відбиток на різні сфери нашого життя: ми почали більше проводити часу із сім’єю, організовувати своє дозвілля ближче до природи, працювати віддалено. Ще рік тому віддалена робота для багатьох із нас була чимось, що хочеться спробувати, але для чого немає можливості. Зараз же ми вже спробували працювати вдома, і цей досвід виявився позитивним далеко не для всіх. Чому? Давайте розберемося з труднощами, з якими стикаються більшість із нас. Отже, початок усього нового — адаптація.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у грудні 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі