Теми статей
Обрати теми

На що вплине зростання мінзарплати з 01.04.2024

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
1 квітня зросте розмір мінімальної зарплати. У розрахунку на місяць вона становитиме 8000 грн, а погодинно — 48,00 грн. На що вплине таке підвищення? Які показники залишаться незмінними? Про це — у нашій статті.

Залежні від мінімалки

Зарплата. Перший показник, який залежить від законодавчо установленого розміру МЗП, це зарплата ваших працівників. Якщо їм установлено оклади (ставки) на рівні мінімалки, то з 01.04.2024 її слід підвищити до 8000 грн мінімум. Інакше доведеться нараховувати доплату до МЗП.

Індексація. Якщо з 1 квітня 2024 року оклади працівників підвищити, то відповідно квітень стане базовим місяцем для проведення індексації зарплати. Детальніше про поточні питання індексації читайте у статтях «Чи індексувати зарплату в березні та квітні?» // «Податки & бухоблік», 2024, № 22 та «Індексація зарплати бюджетників: чи виникло право у березні та квітні?» // «Оплата праці», 2024, № 5.

ЄСВ. При визначенні сум ЄСВ, що підлягають сплаті, важливо визначити:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі