№19

Бюджетная бухгалтерия, май, 2023/№ 19 Другие номера журнала ›
  • Договори про надання міжбюджетних трансфертів: нюанси укладення роз’яснив Мінфін Нещодавно постановою № 399* Уряд уніс зміни до постанови № 252**. Як наслідок, знову потрібно укладати договори про надання міжбюджетних трансфертів. Про ці зміни ми розповіли у матеріалі «Бюджетний процес в умовах воєнного стану» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 17.
  • Придбання пального для косарки: який КЕКВ застосувати? Фахівці місцевого відділу Держказначейської служби відмовили в оплаті пального для газонокосарки за КЕКВ 2210. Аргумент фахівців Казначейства — такі видатки слід проводити за КЕКВ 2275. Чи правильно це?
  • Надаємо приміщення в оренду: як розрахувати земподаток? Бюджетна установа — заклад освіти має пільгу із земельного податку. З червня 2023 року заклад надає частину приміщення в оренду. Як правильно розрахувати земельний податок? Для розрахунку необхідно використовувати дані про нормативну грошову оцінку (далі — НГО) загальної площі земельної ділянки чи земельної ділянки, на якій безпосередньо розташована будівля?
  • Ремонти будівель: в яку чергу проводити видатки? Чи можливо в умовах воєнного стану проводити ремонт будівель (амбулаторія, сільська рада)? Якщо так, то в яку чергу?
  • МВО йде у відпустку: хто її замінить? В установі матеріально відповідальна особа (далі — МВО) планує піти у відпустку у липні 2023 року. Яким чином в період тимчасової відсутньої МВО проводити видачу та приймання матеріальних цінностей? Чи може це робити інший працівник установи?
  • Курси підвищення кваліфікації: чи можна оплатити за кошти спецфонду? Чи можна здійснити оплату курсів підвищення кваліфікації бухгалтера бюджетної установи за рахунок власних надходжень (батьківська плата та плата за оренду майна)?
  • Аукціони повернули та й не тільки… Постановою № 471* Кабмін уніс чергові зміни до постанови № 1178**, які набрали чинності 19.05.2023. У свою чергу, Мінекономіки прокоментувало ці нововведення у своєму листі***. Які закупівельні новації запрацювали, розповімо в цьому матеріалі.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше