№2/1

Оплата труда, январь, 2016/№ 2/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Щодо права на щорічну відпустку повної тривалості Лист від 20.08.2015 р. № 507/13/133-15
  • 5 %-ва квота: виконуємо… заповнюємо… Зі звітом про виконання 5 %-ї квоти ми познайомилися декілька років тому. Можливо, хтось уперше почув про нього. Тому для перших ми нагадаємо, а для других пояснимо мету такого звіту, хто і коли його подає, як заповнити. До того ж з’явилися деякі новації у заповненні звіту. Почнемо!
  • Допомога одиноким матерям та дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів: вивчаємо нові правила Система соціального захисту передбачає різні види державної соціальної допомоги. Серед них: допомога на дітей, що виплачується одиноким матерям, та тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Якщо до 2016 року для їх отримання достатньо було наявності відповідного статусу, то з нового року при призначенні цих видів допомог враховують матеріальний стан сім’ї. Такими методами має бути забезпечений принцип адресності допомоги — її планують виплачувати лише тим, хто дійсно має потребу. Отже, за новим підходом названі види допомоги отримають лише ті «статусники», доходи яких не перевищують певний рівень. Який саме і що треба знати претендентам на зазначені види допомоги? Про це і поговоримо у статті.
  • Новий варіант форми № 9-ДС: вивчаємо разом Чи подається за 2015 рік «Звіт про кількісний та якісний склад державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування» за формою № 9-ДС (річна)? Якщо так, то до якого органу і в редакції якого нормативно-правого акта слід подавати цю форму?
  • Графік відпусток — 2016: розв’язуємо робочі ситуації Графік відпусток допомагає узгодити періоди відпусток працівників. На цей час установи вже мають працювати за графіком відпусток, розробленим спеціально для 2016 року. Але місія кадровика на етапі його складання не закінчується. Річ у тім, що трудове законодавство висуває особливі приписи по втіленню такого графіка у життя. Що треба знати про них кадровому спецу та як діяти у ситуації, коли план і факт у графіку відпусток не співпадають? Ми розібрали хітові ситуації із цього приводу і супроводили їх практичними рекомендаціями.
  • На кого покласти обов’язки за посадою мобпрацівника В установі є працівник, якого мобілізували. Які існують способи оформлення працівника, що тимчасово виконуватиме його обов’язки?
  • Директор позашкільного закладу & редактор, завідувач філіалу & звукооператор: чи допустимі комбінації Штатним розписом позашкільного навчального закладу передбачено 0,5 ставки редактора. Чи може цю посаду обіймати директор нашого закладу на умовах сумісництва? Чи може завідувач філії позашкільного закладу працювати за сумісництвом на 0,5 ставки на посаді звукооператора?
  • Як перетворити працівників на команду Коли дії співробітників не узгоджені між собою, коли кожен має тільки особисту мету, а на інших йому начхати, коли немає довіри та підтримки, працювати дуже складно… Цю ситуацію чудово описав Леонід Глібов у байці «Лебідь, Щука і Рак»! Тобто можна, звичайно, працювати і так. У декого чудово виходить, а головне — весело! Але результату, скоріш за все, не буде. Щоб він з’явився, недостатньо старанно тягти кожному у свій бік, потрібно об’єднати зусилля, зі звичайного натовпу відвідувачів робочих місць перетворитися на команду! Як це зробити і що залежить від керівника — ви дізнаєтеся далі.
  • Наказую: навчитися віддавати накази Від самого дитинства маленька людина стикається з наказами та розпорядженнями: «Вимий руки!», «Надінь шапку негайно!», «Сідай робити уроки!» тощо. Щоправда, там же, у дитинстві, вона вчиться їх обходити, ігнорувати чи перекручувати з користю для себе. Схоже, що суспільне життя багато в чому тримається на цих двох ниточках: наказах та їх невиконанні. Ось тільки останнього керівник ніяк не може собі дозволити. Адже від якісного виконання його наказів залежить ефективність роботи усієї організації або її конкретного відділу. Про психологію вдалого наказу читайте в цій статті.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у лютому 2016 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше