№48

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2015/№ 48 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Бюджетний кодекс зазнав змін: у чому «сіль» Нещодавно Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо особливостей формування та виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад» від 26.11.2015 р. № 837 були внесені зміни до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI. Які новини принесли ці зміни для новостворених об’єднаних територіальних громад?
  • Придбання вуличних майданчиків за рахунок залишку коштів Чи може сільська рада за рахунок залишку коштів на 01.01.2015 р. по загальному фонду бюджету за програмою соціального та економічного розвитку придбати вуличні дитячі майданчики? Якщо так, то за яким КТКВК?
  • Нестандартні ситуації при здійсненні держзакупівель Сфера державних закупівель постійно оновлюється в частині правового регулювання. З одного боку, це великий плюс, адже Україна взяла на себе зобов’язання привести держзакупівельне законодавство до найкращих європейських практик. З іншого — через часті зміни нормативної бази в цій сфері в учасників держзакупівельної спільноти виникає багато запитань, зокрема, щодо правильного застосування на практиці тієї чи іншої норми. У певних випадках відповіді на такі запитання замовники отримують шляхом звернення за роз’ясненням або методологічною допомогою до Уповноваженого органу з питань державних закупівель — Мінекономрозвитку. В інших випадках замовники держзакупівель самостійно намагаються розібратися із ситуацією, що виникла, шукають відповіді на запитання, але не завжди їх знаходять. Тож сьогодні ми приділимо увагу нестандартним ситуаціям, які можуть виникнути у замовників при здійсненні держзакупівель, в частині, що стосується лотування.
  • За рішенням суду нараховано щорічну грошову винагороду колишньому працівнику-педагогу: як відобразити у Звіті з ЄСВ Педагог загальноосвітнього навчального закладу був звільнений у червні 2013 року. За рішенням суду навчальний заклад зобов’язаний йому нарахувати щорічну грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Нарахування буде проведено у грудні 2015 року. Як показати таку виплату в таблиці 6 Звіту з ЄСВ?
  • Середня зарплата сільському екс-голові: як розрахувати Зарплата сільського голови складалася з окладу — 2328 грн., надбавки за ранг — 100 грн., надбавки за вислугу років — 242,80 грн., а також індексації — 1044,52 грн. Зазначені розміри виплат були однаковими у вересні та жовтні 2015 року. Він працював на умовах п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу та неділю. У зв’язку з припиненням повноважень 09.11.2015 р. такому голові з 10.11.2015 р. призначена виплата середньої зарплати на період пошуку нового місця роботи, але не більше 6 місяців. Як правильно розрахувати розмір такої виплати? Щомісяця слід виплачувати однакову суму чи кожного місяця визначати наново? Що робити, якщо в середині місяця такий працівник праце влаштується — здійснювати виплату в повному обсязі чи ні?
  • Щорічна відпустка після відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами: розраховуємо відпускні До відділу кадрів установи звернулась працівниця для оформлення щорічної відпустки. Згідно з особистою заявою відпустка їй повинна бути оформлена з 30.11.2015 р. на 18 календарних днів. При цьому раніше жінкою було надано лікарняний лист по вагітності та пологах за період з 27.07.2015 р. по 29.11.2015 р. До 27.07.2015 р. ця працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. З 01.09.2015 р. за посадою, яку вона обіймає, було підвищено оклад з 1218 грн. до 1378 грн. Як правильно нарахувати відпускні такій працівниці і чи враховується сума допомоги по вагітності та пологах під час обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки? Чи потрібно проводити коригування зарплати для розрахунку відпускних на коефіцієнт підвищення посадового окладу?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у грудні 2015 року
  • Календар бухгалтера на січень 2016 року
  • Перелік матеріалів, опублікованих у газеті «Бюджетна бухгалтерія» за 2015 рік
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі