№45

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2018/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Безоплатне відчуження комунального майна: увага на особливості Підставою для написання цієї статті послугував лист однієї селищної ради. У ньому зазначалося про те, що обленерго відмовляється від прийняття електричних мереж разом із трансформаторною підстанцією, які були побудовані за бюджетні кошти та перебувають на балансі селищної ради, шляхом продажу, а наполягає на передачі зазначеного майна шляхом безоплатного відчуження. Селищна рада запитала: чи не суперечить чинному законодавству факт безоплатного відчуження комунального майна шляхом передачі його на баланс обленерго?
  • Установа має непотрібне майно: як його позбутися За результатами інвентаризації виявлено, що на складі установи обліковуються запаси (крани металеві, згони до труб, розетки) та основні засоби (газові плити), які знаходились на складі та не були взагалі введені в експлуатацію. Всі перелічені активи морально застарілі, не можуть бути використані як комплектуючі та запчастини до сучасного обладнання, оскільки виготовлені та придбані установою 20 — 30 років тому. Чи може установа на підставі проведеної інвентаризації перед складанням річної звітності списати такі активи з балансу? Підкажіть, які взагалі існують варіанти для вирішення такої ситуації? Як це правильно оформити?
  • Деякі аспекти складання тендерної документації Складання тендерної документації — нелегке завдання для замовників. Але без неї неможливо провести жодну процедуру закупівлі. Не дивно, що саме в цьому документі замовники допускають багато помилок та неточностей. Чому так відбувається? Одна з причин — це постійні оновлення та зміни в законодавстві. Для того, щоб ви, як замовники, не пропустили останні новини в законодавстві, ми підготували для вас цей матеріал.
  • Граничний вік перебування на службі в ОМС Приводом для написання цього матеріалу стало запитання, яке надійшло до нашої редакції. Стосується воно граничного віку перебування на службі в ОМС, а саме наявності законних підстав для того, щоб особа — головний бухгалтер, якій виповнилось 65 років, змогла й надалі працювати на своїй посаді в ОМС.
  • Прогул чи відсутність з поважних причин? Роботодавець має право розірвати трудовий договір з працівником у разі вчинення ним прогулу без поважних причин.
  • Визначаємо «оплатні» умови для медсестри ЗЗСО До закладу загальної середньої освіти приймається працівниця на посаду сестри медичної. Вона має ступінь бакалавра за напрямом підготовки «Медицина», спеціальністю «Сестринська справа». Кваліфікаційної категорії та досвіду роботи не має. Який тарифний розряд слід встановити зазначеній працівниці? На які надбавки та доплати вона може розраховувати? Якими нормативно-правовими документами слід керуватись при їх встановленні?
  • Педагог працює за сумісництвом на різних посадах: що з кваліфкатегорією? За основним місцем роботи (заклад професійно-технічної освіти) педпрацівнику на посаді викладача присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст першої категорії» та педзвання «старший викладач». Крім того, маючи освіту вчителя, працівник з 01.09.2018 р. працює за сумісництвом вчителем у закладі загальної середньої освіти. Як вчитель чергову атестацію не проходив. Чи поширюється присвоєна кваліфікаційна категорія на посаді викладача на години педагогічного навантаження на посаді вчителя? Чи має працівник право на підвищення посадового окладу за педзвання «старший викладач», працюючи на посаді вчителя?
  • Індексуємо зарплату працівників- бюджетників у грудні 2018 року На грудневу індексацію впливає індекс інфляції за жовтень 2018 року. Він склав 101,7 %. Яка ситуація складається з індексацією зарплати у грудні 2018 року для працівників бюджетної сфери? Розповімо у статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у грудні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі