№14

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2019/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Посадові оклади в місцевих радах підвищать — проект постанови Нарешті у Мінсоцполітики дійшли руки до перегляду розмірів посадових окладів у місцевому самоврядуванні. Про це свідчить розроблений міністерством проект постанови КМУ «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268». Проектом акта пропонується упорядкувати розміри посадових окладів посадових осіб та службовців органів місцевого самоврядування та службовців органів прокуратури.
  • Безоплатна передача авто: визначаємо ключові моменти Передача майна від однієї бюджетної установи до іншої в межах одного розпорядника — поширена операція. Але залежно від того, яке саме майно буде передано, при оформленні та обліку таких операцій виникають різні нюанси. До того ж бухгалтери ще й досі плутаються при здійсненні таких операцій. Тому цього разу розглянемо ситуацію, коли на підставі рішення головного розпорядника бюджетна установа передала іншій установі транспортний засіб. Яку підготовчу роботу необхідно провести установі, що передає авто? Які документи оформити та передати? Які дії слід провести установі, що отримала такий транспортний засіб? Який порядок відображення операцій з передачі-приймання такого об’єкту в обліку? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у консультації.
  • Централізоване постачання ліків: особливості обліку Міська лікарня підпорядковується територіальній громаді міста. На підставі наказу обласного Департаменту охорони здоров’я міська лікарня отримує від розпорядників обласного бюджету такі види запасів: — вакцини — від обласної дитячої лікарні; — протитуберкульозні препарати — від облтубдиспансеру. Як лікарні оприбуткувати ці запаси? Як відобразити в обліку такі операції іншим розпорядникам коштів?
  • Індексуємо стипендії у 2019 році Розміри академічних та соціальних стипендій в останній раз підвищувалися в листопаді 2017 року. Не варто забувати, що стипендії є об’єктом індексації. У сьогоднішній статті ми розглянемо особливості індексації цього виду доходу у 2019 році.
  • Відпустка посадової особи ОМС Посадова особа ОМС має право на відпустку тривалістю 62 календарні дні, з яких: — 30 календарних днів — основна щорічна відпустка; — 15 календарних днів — додаткова щорічна відпустка за 15-річний стаж роботи на державній службі; — 17 календарних днів — соціальна відпустка на дітей, як матері двох дітей, з яких одна дитина — інвалід. Чи має право така особа скористатися правом на вказані відпустки повної тривалості, якщо трудовим законодавством передбачено, що загальна тривалість відпусток не може перевищувати 59 календарних днів?
  • Директор центру СССДМ: тарифний розряд та «стажова» надбавка Який тарифний розряд слід встановити директору районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді? Чи має він право на надбавку за стаж роботи і якщо так, то за яких умов?
  • Медсестри геріатричного пансіонату: оплачуємо роботу з ліжковими хворими У геріатричному пансіонаті проживають люди похилого віку, інваліди, у тому числі ліжкові хворі. Чи мають право медсестри та молодші медсестри на підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці? Чи слід додатково оплачувати їх роботу з обслуговування ліжкових хворих?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі