№9

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2019/№ 9 Інші номери журналу ›
  • «Нова українська школа»: порядок та умови надання субвенції Кабмін постановою «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2019 році» від 27.02.2019 р. № 130 затвердив розподіл обсягу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2019 році у сумі 265 млн грн.
  • Капремонт орендованого приміщення: погоджуємо, проводимо та обліковуємо Бюджетна установа орендує приміщення для провадження основної діяльності. Установа-орендар планує виготовлення та монтаж металопластикової перегородки, щоб відгородити орендоване приміщення від площі загального користування. Чи потрібно погоджувати виконання таких робіт із балансоутримувачем майна? За яким КЕКВ слід планувати такі видатки? Як правильно відобразити ці операції в бухгалтерському обліку установи-орендаря?
  • Чи може відділ освіти надавати послуги з водопостачання На балансі сільради перебуває водонапірна башта. Ця башта забезпечує питною водою загальноосвітній заклад та житлові будинки, які розташовані на одній вулиці. Чи може рада передати водонапірну башту на баланс відділу освіти? Чи може у такому разі відділ освіти справляти плату за водопостачання та отримувати компенсацію витрат за використану електроенергію для постачання води?
  • Додаткова відпустка працівнику-«чорнобильцю»: надаємо та обліковуємо З дня аварії на Чорнобильській АЕС минуло вже більше 30 років. Однак відголоски тієї катастрофи ми чуємо і сьогодні. Найгостріше їх відчувають на собі учасники ліквідації наслідків аварії та люди, що отримали через неї інвалідність. Держава надає різносторонню підтримку та пільги таким членам суспільства. Однією з пільг є додаткова оплачувана відпустка працюючим «чорнобильцям». Саме про «чорнобильську» відпустку піде мова у нашій сьогоднішній статті. Ми з вами розглянемо особливості надання та оподаткування такої відпустки, а також правила її відображення в бухобліку.
  • Визначаємо розміри окладів працівників держорганів у 2019 році Нарешті Уряд затвердив «оплатні» умови для працівників держорганів на 2019 рік. Як і очікувалося, у схемах посадових окладів зазначені не конкретні розміри окладів, а коефіцієнти співвідношення до мінімального посадового окладу. Тож розміри окладів доведеться розраховувати самостійно. Як зробити це правильно, читайте у сьогоднішній статті.
  • Індексуємо зарплату в березні 2019 року На березневу індексацію впливає індекс інфляції за січень 2019 року. Він склав 101,0 %. Якою є ситуація з індексацією зарплати в березні 2019 року для працівників бюджетної сфери? Розповімо у статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі