№2

Бухгалтер 911, жовтень, 2014/№ 2 Інші номери журналу ›
  • Єдиний податок і оренда: можна чи не можна? Наше підприємство-єдиноподатник надає в оренду приміщення та вантажний автомобіль. Чи маємо право ми займатися такою діяльністю?
  • Спецрахунки з ПДВ — як це буде? Перше місце в голосувалці на порталі buhgalter911.com посіла тема «Спецрахунки з ПДВ — як це буде?». Причому з великим відривом. Це недивно — час плине невблаганно і до 2015 року рукою докинути. Тому сьогодні на вашому столі (або екрані) замовлена стаття.
  • Поворотна фіндопомога: шпаргалка Найпоширеніший та надоступніший спосіб поповнити оборотні кошти, яких тимчасово бракує — позичити (наприклад, у дружнього підприємства, директора, засновника). Як правило, такі позики надаються на безпроцентній основі. У податковому обліку безпроцентна позика має другу назву — поворотна фінансова допомога. Про податкові наслідки отримання поворотної фіндопомоги читайте в цій статті.
  • Два курси НБУ протягом дня: застосовуємо в бухобліку Зі словом «інвалюта» цього року пов’язано чимало подій, причому в найрізноманітніших сенсах. Одна з головних — зміна порядку відображення інвалютних операцій у бухобліку. У цьому матеріалі пропонуємо вам освіжити в пам’яті ці правила.
  • Директор придбав товари/послуги «за свої» Упевнені, багато хто стикався із ситуацією, коли директор придбаває за свій рахунок необхідні для підприємства матеріали (роботи, послуги), а потім подає авансовий звіт. Дуже часто така заборгованість перед директором накопичується і в результаті переростає в чималу суму. До чого це може призвести, читайте в цьому матеріалі.
  • Розрахунок коригування до ПН у ситуаціях Здавалося б, правила коригування ПДВ прості й зрозумілі. Однак інколи навіть буденні операції коригувань можуть збити з пантелику. З цієї статті ви довідаєтеся, як виписувати РК, на прикладі декількох найтиповіших ситуацій.
  • Як краще звільнитися? Що обрати — звільнення за угодою сторін чи за власним бажанням? У принципі роботодавець не проти будь-якого з формулювань — вибір за мною. Однак я планую після звільнення звернутися до центру зайнятості.
  • Як не утримувати ПДФО та ЄСВ з підприємця? Наше підприємство співпрацює з підприємцями на різних системах оподаткування. Які документи нам знадобляться, щоб при перевірці підтвердити право на неутримання ПДФО та ЄСВ?
  • З орендної плати військовий збір не утримуємо Підкажіть: чи справляється військовий збір з орендної плати, що виплачується фізособі?
  • Купили у підприємця товар/услугу. Чим підтвердити купівлю? Наше підприємство купує товари (послуги) у підприємців. Які документи потрібно в них запитувати, щоб підтвердити витрати за такими покупками?
  • Наказ про перевірку незаконний? Оскаржимо ППР! При отриманні повідомлення про перевірку перше, що спадає на думку: «А що буде, якщо не пустити?». Це може бути непоганим варіантом. Але лише в тому разі, якщо є, по-перше, передбачені законом підстави для недопущення, а по-друге, — майже відчайдушна сміливість протистояти натиску перевіряючих. Іноді все ж краще дочекатися результатів перевірки.... і потім їх скасувати.
  • Благодійність для АТО: витрати в повному обсязі!
  • Електронна версія «Бухгалтер 911»: просто і зручно Як ви знаєте, журнал «Бухгалтер 911» виходить не тільки у друкованій версії, а й в електронній (i.buhgalter911.com). Про особливості останньої ми й поговоримо.
  • Як заповнити гр. 5 і 6 при постачанні послуг? Як правильно заповнювати гр. 5 і 6 у податковій накладній, що складається при постачанні послуг?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі