№14

Бухгалтер 911, квітень, 2015/№14 Інші номери журналу ›
  • Новий ЄСВ-звіт: «Чом ти не прийшов...» І хотілося б сказати, що це першоквітневий жарт, та не можемо. Звіт з ЄСВ за березень подаємо з колишніми проблемами. «А можливо є додаткові підказки щодо заповнення непідходящої форми Звіту?» — чим ближче звітна дата, тим частіше таке запитання ставлять читачі. Ну що ж, чим можемо, тим допоможемо!
  • Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ по-новому Закінчився І квартал 2015 року. А отже, бухгалтерів уже чекає старий знайомий — Податковий розрахунок за ф. № 1ДФ. Приятель хоч і давнішній, добре всім знайомий, але «покращав», помітно додав в об’ємі . Ще б пак! У ньому з’явилося місце для нових даних, яке ми чекали ще з минулого року. Хочете знати, як заповнити такий звіт з урахуванням усіх нововведень? Читайте нашу консультацію.
  • Заповнюємо декларацію з ПДВ за березень Час біжить невблаганно. Тільки-но відзвітували з ПДВ за лютий, як час замислюватися над березневою декларацією. З нею, звичайно, буде трішки легше. Але напевно в багатьох із вас залишилися не до кінця з’ясовані моменти щодо нової форми звітності. Тому сьогодні пропонуємо ще раз пройтися по «проблемних» місцях ПДВшної декларації.
  • Сплата ПДВ через електронний рахунок: перші промахи Народній мудрості «перша чарка колом» судилося спрацювати і при дебютній сплаті ПДВ через електронний рахунок*. З найпоширенішими запитаннями, які виникли при цьому в багатьох із вас, і розбиратимемося у цьому матеріалі. Отже, якщо зацікавилися — приєднуйтеся!
  • Два курси НБУ за день, прощавайте! (Новий порядок установлення курсу валют) Очевидно, представники НБУ, як і ми з вами, не змогли розгледіти переваг встановлення курсу інвалют посеред дня. Свідоцтво тому — скасування цього порядку, що з’явилося нещодавно. Виходить, повертаємося до ще не забутого минулого? Давайте разом з’ясуємо найважливіші подробиці!
  • Середня зарплата мобілізованих: отримуємо компенсацію Ми вже інформували вас про те, що Кабмін нарешті «народив» Порядок компенсації середньої зарплати працівників, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією. Як тепер «жити» з цим Порядком? Як отримати компенсацію з бюджету? Чи обкладати тепер середній заробіток, нарахований «мобілізованим солдатам підприємства»? На ці та інші запитання ви знайдете відповіді в цій статті.
  • Бюджетне відшкодування при купівлі ОЗ: позитивчик від ВСУ Мати справу з бюджетним відшкодуванням ризикують далеко не всі. А ті, хто зважується, повинні враховувати на безліч обмежень. Та й податківці вставляють палиці в колеса. Добре, що ВСУ деякі з них пообламував.
  • Прочухан за відсутність акцизу в чеках РРО Податківці, судячи з усього, вирішили зав’язувати з роз’яснювальною фазою і плавно переходити до «збору урожаю». «У вас немає роздрібного акцизу в чеку РРО? Тоді ми йдемо до вас... роздавати РРО-штрафи». Хто не розібрався — податківці не винні. Тому краще розібратися, тим більше що аргументи в ДФСУ, м’яко кажучи, слабкі. Як є, як повинно бути і як зробити так, щоб не постраждати від фіскального підходу контролерів, — читайте далі.
  • Податок на нерухомість: ДФСУ «розродилася» роз’ясненнями Уже й звітність за 2015 рік із цього податку давно подали (сподіваємося), а питання продовжують виникати... Роз’яснення окремих моментів від ДФСУ з’явилися в ЗІР (розділ 106). Ось тільки деяких платників тим самим як обухом по голові оглушило. Однак більшість консультацій все ж є позитивними, хоча і не зовсім своєчасними. Знайомимося. У разі чогось — ще є час уточнитися до граничного строку сплати за I квартал, і не платити зайвого.
  • «Лікуємо» ПН: що в декларації з ПДВ? З цього року у платників ПДВ з’явилася можливість виправляти помилки в ПН за допомогою РК. Однак відразу ж виникла низка запитань: починаючи з того, як реалізувати цю можливість, і закінчуючи тим, як потім проводити такі ПН і «виправляючі» РК у ПДВ-деці? Читайте відповіді.
  • «Несправжній» ЄП-дохід: облік компенсації комунальних платежів Із надходженнями, які не є «справжнім» доходом, стикався багато хто з орендодавців. У тому числі й єдиноподатники. Як платнику ЄП правильно обліковувати таку компенсацію та чи можна при цьому «відкараскатися» від відображення доходу, допоможе з’ясувати ця стаття.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі