№27

Бухгалтер 911, липень, 2015/№27 Інші номери журналу ›
  • ПДВ по-липневому 1 липня настало. А 100-відсоткового розуміння, як працювати з СЕА ПДВ та як реєструвати сьогодні ПН, так і немає. Тому спробуємо розібратися, як правильно діяти платнику ПДВ у перших числах липня.
  • РРО: правила гри на друге півріччя Про РРО-«навалу» у передчутті настання другого півріччя було написано ой як багато... Знаючи ще з початку року про наближення «РРО-зобов’язалівки», багато хто все ж сподівався на її відстрочення або взагалі скасування. Але сьогодні можемо констатувати факт: станом на 01.07.2015 р. зміни до ПКУ та Закон про РРО усе ж своєчасно внесені не були. І що тепер?
  • Лікарняний лист: актуальний лікнеп щодо заповнення Неправильно заповнений лікарняний лист — серйозна проблема. Працівник може втратити лікарняні. А роботодавець — «попасти» на суму допомоги, яку доведеться повернути Фонду, і штрафу. Що потрібно знати роботодавцю про перевірку та заповнення реквізитів цього документа? Ось зараз і розберемося.
  • «Все выше, и выше, и выше!», або Літній стрибок мінцін на алкоголь Ціни підвищуються все вище й вище. Додався «роздрібний» акциз. На цьому тлі очікуваний крок — підвищення КМУ мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкоголь. У період до 1 вересня повинні «вміститися» два етапи їх підвищення, унаслідок чого такі ціни помітно зростуть. Як саме має відбутися підвищення та як реагувати на такі зміни оптовим і роздрібним продавцям алкоголю — читайте далі.
  • Свіжі ПДВ-роз’яснення фіскалів про старі проблеми Днями з’явився лист ДФСУ № 11999*. У ньому податківці роз’яснили чимало корисного. Пропонуємо обговорити питання з цього листа, що стосуються ПДВ.
  • Графа 7 додатка Д1: яку дату в ній ставити? Сьогодні йтиметься про заповнення гр. 7 у додатку Д1 до декларації з ПДВ. Податківці, слід розуміти, нарешті визначилися, яку дату ставити продавцю та покупцю в цій графі. Якого ж висновку вони дійшли?
  • Нові правила розподілу ПК з ПДВ (з 01.07.2015 р.) З 1 липня запрацювали нові правила формування ПК. А отже, по-новому доведеться розподіляти і податковий кредит. Як саме? Про це читайте в цій статті.
  • Валютні моменти в закордонвідрядженнях: у пошуках істини Тема закордонвідряджень — це вже захопливо, а якщо ще й при цьому маємо справу з валютною корпоративною карткою (КПК)*, то вдвічі. Зокрема, виникають запитання, якщо КПК відкрита в одній валюті (у доларах США), а гроші з неї зняли в іншій (чеських кронах). Або якщо не збігаються дати зняття готівки та дати списання коштів з карткового рахунка тощо. Пропонуємо вам знайти на них відповіді.
  • Якщо «з першого робочого, але не з першого календарного» Працівник прийнятий на роботу з першого робочого дня місяця, але не з першого календарного числа місяця (перший день припадає на вихідний). Місяць був повністю відпрацьований працівником. Чи включається такий місяць у розрахунковий період, за який визначаються суми лікарняних, декретних та відпускних?
  • Середній заробіток мобілізованих та ЄСВ: «відразу ні» Підприємство нараховує, виплачує середній заробіток мобілізованим працівникам, а потім отримує його компенсацію з бюджету. Чи потрібно в цьому випадку справляти ЄСВ із сум середнього заробітку мобілізованих, а потім при отриманні компенсації сторнувати раніше нараховані суми внеску?
  • Індексація ЗП за липень 2015 року Знову в нас на порядку денному індексація. Куди зараз без неї... Нагадаємо, що «червневі» індекси опубліковано в журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 24, с. 31. Для індексації липневих доходів скористайтеся індексами, представленими сьогодні.
  • Витрати та доходи ФОП на ЗС: облікові особливості — 2015 Усі ФОП на ЗС напевно вже встигли вивчити новий список витрат з п. 177.4, які їм «подарували» законодавці з 01.01.2015 р. При цьому на порядку денному «висить» актуальне запитання: як розуміти цей список — як повністю вичерпний або все ж як примірний? Якщо витрати прямо в п. 177.4 не згадані, але пов’язані з госпдіяльністю ФОП, їх можна враховувати чи ні? Крім «витратних» нюансів, є й низка запитань, які стосуються формування доходів ФОП на ЗС. Детальніше з усім цим і розберемося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі